Egészségtelen ételek Ramsay szakácskönyvében

Egészségtelen ételek Ramsay szakácskönyvében
A reality műsoraival és Michelin-csillagos éttermeivel világhírűvé vált skót szakács, Gordon Ramsay idén kiadott szakácskönyvét választották az év legegészségtelenebb receptgyűjteményévé az Egyesült Államokban...

A cikk forrása


(Index / Életmód)

A sorrendet egy amerikai orvosokból álló testület állította fel, melynek célja, hogy egészséges étrendre szoktassa ez egyre jobban elhízó ország lakosait. Ramsay könyvének egyik receptjéről, a brit fácánraguról azt nyilatkozták, hogy a szívinfarktus előszobája, hiszen két egész fácánt, füstölt szalonnát, vajat és magas zsírtartalmú tejszínt is tartalmaz.

"Ramsay könyvében nem ez az egyetlen olyan recept, amit senkinek nem ajánlunk - úgy tűnik, mintha mindent megtett volna annak érdekében, hogy az olvasók infarktust kapjanak, ha elkészítik és megeszik ezeket a nehéz, zsíros ételeket" - mondta a szervezet szóvivője.

A lista élmezőnyében található Trisha Yearwood country-énekesnő szakácskönyve is, ami főleg házias ételeket tartalmaz - és a receptek nagy többsége azzal kezdődik, hogy "végy egy jó adag zsírt". Az orvosokból lett botcsinálta könyvkritikusok szerint Yearwood zsíros ételei a fogyasztók koleszterinszintjét riasztó magasságokba emelik. A listán előkelő helyen áll a The Primal Blueprint című könyv is, amiben főleg belsőségek elkészítéséhez adnak recepteket.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Egészségtelen ételek Ramsay szakácskönyvében
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
pinterest

Kapcsolódó könyvek

Helyes ételtársítás Helyes ételtársítás
Szerző: Mauri, Angel Maria
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Nehéz feladat jól társítani élelmiszereinket? Nem könnyű, de kétségtelenül nehezebb megemészteni a rosszul...

Karácsony Gordon Ramsay-vel Karácsony Gordon Ramsay-vel
Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)

A "Karácsony Gordon Ramsay-vel" a séf kedvenc ünnepi fogásait mutatja be. Gordon Ramsay most először osztja meg...

Táplálkozással a rák ellen Táplálkozással a rák ellen
Szerzők: Béliveau, Richard, Gingras, Denis
Kiadó: Kossuth Kiadó (2006)

Ha bőségesen fogyasztunk gyümölcsöt és zöldségfélét, mértékkel keserű csokoládét, továbbá zöld...

Egészséges ínyencfalatok Egészséges ínyencfalatok
Szerző: Hadarik Rita
Kiadó: T.bálint Kiadó (2014)

Hogy miért ír valaki ilyen szakácskönyvet, amikor ő maga nem érintett lisztérzékenységben? Egyszerű: mert...

Karcsúsító levesek Karcsúsító levesek
Szerző: Bruton, Kathryn
Kiadó: Kossuth Kiadó (2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített,...

Egészséges ételek Egészséges ételek
Szerkesztő: Beke Csilla
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

Szeretne úgy fogyókúrázni vagy megőrizni a karcsúságát, hogy nem kell érte koplalnia, megtagadnia magától...

Gasztronómiánk krónikája Gasztronómiánk krónikája
Szerző: Dr. Ketter László
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1985)

Élelmezésünk távoli múltjának és jövőjének érdekes regénye ez a könyv. A szerző több mint negyven...

Makrobiotika Makrobiotika
Szerző: Sebestyén Szilvia
Kiadó: Kossuth Kiadó (2014)

A makrobiotika az ősi keleti filozófia bölcsességein alapuló életmód és táplálkozási rendszer, amely a...

Csak könnyedén Csak könnyedén
Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: Alexandra Kiadó (2009)

Gordon Ramsay híres könnyed stílusáról, Michelin-csillagos éttermeiről és remek könyveiről, melyekben...

Diétás ételek Diétás ételek
Szerkesztő: Dózsa György
Kiadó: Gabona Tröszt (1989)

Az utóbbi években több olyan szakácskönyv jelent meg Magyarországon, amelyekben mesterszakácsaink felhívják...

100 fiatalító étel 100 fiatalító étel
Szerző: Merson, Sarah
Kiadó: Alexandra Kiadó (2009)

Az, hogy megöregszünk, az élet velejárója - de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell...

Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve
Szerzők: Gyurcsáné Kondrát Ilona, Dr. Hidvégi Edit, Borbás Judit
Kiadó: SpringMed Kiadó (2012)

A tejcukorérzékenység (laktózintolerancia) jellemzője a tejtartalmú ételek elfogyasztása után jelentkező...

Baráti lakomák Baráti lakomák
Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

Az éttermek zajos, rohanó világával ellentétben Gordon Ramsay otthoni konyhájában nyugalom honol. A főzés...

Egyszerűen paleo Egyszerűen paleo
Szerző: Carpender, Dana
Kiadó: Kossuth Kiadó (2015)

A paleo étrend az utóbbi években vált igazán közkedveltté. Egyre többen követik az elveit, hogy egy...

Örök fiatalság Örök fiatalság
Szerzők: Lutterbeck, Barbara, Dr. Strunz, Ulrich, Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (0)

"Örök fiatalság" ez áll a szakácskönyv címében. Ki ne szeretne örökké fiatal maradni? Tudom, hogy ez...

Ásványi anyagok és nyomelemek Ásványi anyagok és nyomelemek
Szerző: Mauri, Angel Maria
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

A nyomelemek az emberi szervezetben parányi mennyiségben vannak jelen, de létfontosságúak az élet...

E-mentes övezet - Avagy mit reggeliztél ma? E-mentes övezet - Avagy mit reggeliztél ma?
Szerzők: Sebestyén Balázs, Tóth Gábor
Kiadó: Pilis-Vet Bt. (2016)

Világunkban a helyes táplálkozáshoz mindenkinek értenie kell egy kicsit. Az élelmiszeripar kettős játékot...

Útikönyv a táplálékok világához Útikönyv a táplálékok világához
Szerzők: Dr. Százados Imre, Dr. Százados Miklós
Kiadó: Athenaeum Kiadó (2009)

Képzeletbeli utazásra invitáljuk az olvasót a táplálékok világába, átfogóan mutatjuk be a kultúránkban...

Kapcsolódó cikkek