Edények, lábasok, sütőtálak

Edények, lábasok, sütőtálak
Óriási a konyhai edények választéka, számtalan lábas, fazék, tepsi és egyéb edénykapható az üzletekben. Mindenki talál az ízlésének és a pénztárcájának megfelelőt. Segítünk a választásban.

A cikk forrása

Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó)
Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem...
Bővebben...

- Rozsdamentes acélból készültek: belsejük a különleges kiképzésnek köszönhetően kiválóan vezetik a hőt.
-Öntöttvasból készült edények: lehetnek zománcosak vagy zománc nélküliek.
-Alumíniumból készült edények: anyaguk a savas hatásúélelmiszereknek kevéssé tud ellenállni (bár a mai alumíniumedények minősége sokkal jobb, mint a 30-40 évvel ezelőttieké).

Serpenyők

A legpraktikusabb az alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készült, teflonbevonatú serpenyő. A konyhai serpenyők átmérője általában 20,5, 24-25,5 és 30 centiméter.
Fontos figyelmeztetés: vásárláskor alaposan meg kell nézni a serpenyő bevonatát, hogy sértetlen-e.
A teflonbevonat miatt igen gazdaságos, hiszen kevesebb olaj a sütéshez, de a sütővillával óvatosan kell bánni, nehogy felsértse a teflont. Arra kell törekedni, hogy tároláskor se sérüljön. Lehetőleg vastag aljú serpenyőt vásároljunk, ebben ugyanis egyenletesebb a hőelosztás.

Öntöttvas serpenyők

Zománcosak vagy zománc nélküliek. Különleges szerepet játszanak a főzésben, mivel lassan és egyenletesen fő és sül bennük az étel, ugyanis kiváló hővezetők. Ráadásul nagyon jól használhatók a sütőben is.

Nyeles serpenyők

Eredetileg sauté pannek nevezik. Gondolkodás nélkül vásároljunk egyet, mert bátran állítjuk, ez a legjobb. Kitűnő ételek sülnek, párolódnak, dinsztelődnek benne.

Lábasok

A hagyományos lábasokat ma már egyre többen cserélik le rozsdamentes acélból készült edényekre. Akár ilyet, akár olyat használunk, a lábasok legyenek többféle méretűek. Egy kicsi mintegy 16, egy közepes, nagyjából 24 centiméter átmérőjű, fazékban pedig leves vagy tészta is főzhető. Az alumínium- és fémedényekből a kisebbeket ajánljuk.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Edények, lábasok, sütőtálak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
recepttár

Kapcsolódó könyvek

501 konyhai tipp háziasszonyoknak 501 konyhai tipp háziasszonyoknak
Szerző: Donald, Pamela
Kiadó: Tevan Kiadó (1999)

Ez az 501 remek konyha ötlet Pamela Donald angol háziasszonytól származik. A tanácsok praktikusak, mert...

Édes békeidők Édes békeidők
Szerző: Borbás Marcsi
Kiadó: StratComm Kft. (2016)

"Ebben a könyvben csupa kipróbált, bárki által elkészíthető sütemény receptjét gyűjtöttük össze,...

A halfőzés művészete A halfőzés művészete
Szerző: Tóth Erika Katalin
Kiadó: Vitalon Etalon Kiadó (0)

"200 év receptgyűjteményét tartja kezében a kedves olvasó, ugyan nem szokványos módon, mert megtalálhatja...

Sütés kezdőknek és haladóknak Sütés kezdőknek és haladóknak
Kiadó: Kossuth Kiadó (2014)

A könyv elkalauzol a tésztakészítési és sütési technikák, illetve a finomabbnál finomabb töltelékek...

Húsételek sertésből, marhából, birkából és nyúlból Húsételek sertésből, marhából, birkából és nyúlból
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

"A könyvemben található receptek mindegyike kiállta a próbát, többségük saját magam kedvence, családom és...

Régi magyar halételek Régi magyar halételek
Szerzők: Kozmér György, Tusor András
Kiadó: Kossuth Kiadó (1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek...

A halászlé titkai A halászlé titkai
Szerző: Zelenák János
Kiadó: Duna International (2009)

Hazánk egyik legkedveltebb, legismertebb étel specialitása, a halászlé hungarikumnak számít. A gyakran...

Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
Szerkesztő: Tóth Emese
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve...

Hozzávalók Hozzávalók
Szerzők: Werle, Louke, Cox, Jill
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára,...

Főtt tészták Főtt tészták
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti...

Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen
Szerző: Spadone, Lisette
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (0)

Fánkok, palacsinták, gofrik, e szavak a hajdani konyhaművészetet idézik. A fánkok a karnevál hagyományaihoz...

A főzés alapkönyve A főzés alapkönyve
Szerzők: Sälzer, Sabine, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető...

A tökéletes steak A tökéletes steak
Szerző: Polman, Marcus
Kiadó: Gabo Kiadó (2014)

Bárki meg tud sütni egy szelet marhahúst, de hogyan készítsük el a tökéletes steaket? Marcus Polman...

Kapcsolódó cikkek