Desszertek

Feltételek: desszertek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
alaprecept
sütemények
torták
gyümölcsös édességek
jeges édességek
krémek, pudingok
tésztafajták
népek konyhái
nehézségi fok
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3696 találat

Túrós-morzsás sütemény
Túrós-morzsás sütemény
Túrós morzsasütemény | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztaalaphoz a lisztet tálba szitáljuk, a közepére gödröcskét formázunk, az élesztőt beletesszük. A tej felével és kevés cukorral, valamint a gödröcske széléről kevés liszttel elkeverjük.
2. L...
Piros almaszorbet
Piros almaszorbet
Almaszörbet | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az almát (az Idared fajta helyett más piros héjú alma is megteszi) megmossuk, magházát kivágjuk, húsát felvágjuk, majd mélyhűtőbe tesszük.
2. Amikor keményre fagyott a cukorsziruppal, a citromléve...
Felfújt Grand Marnier likőrrel
Felfújt Grand Marnier likőrrel
Narancsfelfújt | 50 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztet kevés hideg tejben elkeverjük.
2. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a liszttel besűrítjük. Levesszük a tűzről.
3. A tojások sárgáját és 3 dkg vajat belekeverünk, és a Grand...
Cseresznyés torta
Cseresznyés torta
Cseresznyés pite | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cseresznyét megmossuk, a szárait eltávolítjuk, nem magozzuk ki.
2. A lisztet, a tojást, a cukrot és a sót összekeverjük, és annyi tejet öntünk bele, hogy egyenletes, de nem túl folyós tésztát ka...
Szilvás sütemény
Szilvás sütemény
Szilvás lepény | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztához a lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük.
2. A cukrot, a vajat és a tojást habosra keverjük, és beleöntjük a liszt-sütőpor keverékébe.
3. A tejjel egyenletes, közepesen laza t...
Nagymama süteménye
Nagymama süteménye
Almafelfújt | 60 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A zselatint 3 evőkanál vízben feloldjuk. Az almát (a franciák a Granny Smith fajtát használják ehhez a recepthez) meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát felaprítjuk.
2. A felforrósított vajon és ke...
Körték vörösborban
Körték vörösborban
Párolt körte | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A körtéket vékonyan meghámozzuk, a szárát rajta hagyjuk.
2. A cukrot a vörösborral felmelegítjük, hogy a cukor felolvadjon.
3. Beletesszük a citromlevet, a narancshéjat és a fűszereket.
4. A kör...
Narancspuding
Narancspuding
Narancspuding | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A narancsot kifacsarjuk, a levét felhevítjük, majd levesszük a tűzről.
2. A tojássárgáját a cukorral és a liszttel elkeverjük, apránként belekeverjük a meleg narancslébe.
3. Visszatesszük a tűzre...
Aacheni mézespuszedli
Aacheni mézespuszedli
Mézes aprósütemény | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kandiscukrot összetörjük.
2. A szirupot 3 evőkanál vízzel felmelegítjük, és a kandiscukrot, valamint a cukrozott narancs- és citromhéjat a fűszerekkel együtt hozzáadjuk. Hagyjuk kihűlni.
3. A ...
Francia madártej
Francia madártej
Madártej | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásfehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük.
2. A tejet egy edényben felhevítjük, hogy majdnem forrjon.
3. Két evőkanállal darabokat szaggatunk a fehérjehabból, és óvatosan a tejre ...
Mikulás-sütemény
Mikulás-sütemény
Vegyes fűszeres aprósütemény | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet, a sütőport és a fűszereket összekeverjük.
2. A vajat és a cukrot összedolgozzuk, beletesszük a tojást és a citromhéjat. A lisztkeverék felét és a mandulát belekeverjük a vajas-cukros ke...
Fűszeres-mandulás lapocskák
Fűszeres-mandulás lapocskák
Mandulás-fahéjas aprósütemény | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet, a cukrot, a fűszereket és a sót összekeverjük.
2. A vajat kis darabokra vágjuk, és beledolgozzuk a lisztkeverékbe.
3. Mikor a tészta már morzsolódik, apránként néhány teáskanálnyi hide...
Tejberizs
Tejberizs
Egyszerű tejberizs | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kerek szemű rizst forrásban lévő, enyhén sós vízben 5 percig pároljuk.
2. Leszűrjük, langyos vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük.
3. A tejbe beletesszük a citromhéjat, és felmelegítjük.
...
Feketeerdei cseresznyetorta
Feketeerdei cseresznyetorta
Cseresznyetorta | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A gyümölcsöt lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. Kevés lével az étkezési keményítőt elkeverjük, majd két és fél dl lével, valamint 4 dkg cukorral és fahéjjal felfőzzük.
2. A fahéjat kivesszük, és a...
Epres túró
Epres túró
Gyümölcsös túró | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az epret megmossuk, pár darabot egészben félreteszünk, a többit négybe vágjuk.
2. A túrót, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját simára keverjük.
3. Az epret pürésítjük, és belekeverjük a túrókeve...
Töltött körte
Töltött körte
Töltött párolt körte | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vizet 1 evőkanál citromlével és a cukorral felforraljuk.
2. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk.
3. A fél körtéket belerakjuk a szirupba, és néhány perc alatt csupán an...
Almatáskák
Almatáskák
Almás palacsinta | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az almát (Franciaországban a Granny Smith fajtát használják hozzá) meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát felaprítjuk.
2. Kevés felforrósított vajon és cukron megpároljuk.
3. Lehűtjük és összekeve...
Limburgi tortácska
Limburgi tortácska
Tortlett kosárka | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet nagyméretű edénybe szitáljuk, a sóval és a cukorral elkeverjük. a liszt közepébe kis gödröcskét nyomunk, és beleütjük a tojást.
2. Az élesztőt kevés langyos tejjel elkeverjük, és szintén...
Gyömbéres palacsinta
Gyömbéres palacsinta
Gyömbéres palacsinta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megsütjük a palacsintákat .
2. Minden egyes megsült palacsintára apróra kockázott gyömbért és kevés cukorszirupot teszünk, mielőtt kivennénk a serpenyőből. Így a szirup szépen karamellizálódik.
Erdeiszamóca-hab
Erdeiszamóca-hab
Eperhab | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A gyümölcsöket megmossuk, és a díszítésre szántak kivételével finom szitán átpasszírozzuk.
2. A gyümölcsmasszába apránként belekeverjük a cukrot.
3. A tojásfehérjét a sóval addig keverjük, amíg ...
további találatok...