Desszert, ami nem hizlal? Édes élet – élő édességekkel

Desszert, ami nem hizlal? Édes élet – élő édességekkel
Tudni szeretnéd milyen lehet a csokitorta, muffin, vagy a zserbó egészségesebb változata sütés nélkül, nyers „élő” hozzávalókból? Lénárt Gitta új utakat keresett és talált a konyhaművészet szélesvásznú térképén, s rostban gazdag gyümölcsök, olajos magvak, aszalványok felhasználásával, liszt, tojás, tejtermék, fehércukor és a hosszadalmas sütés-főzés mellőzésével (!) igazi újvilágot fedezett fel a számunkra: a csábítóan látványos, teljes mértékben egészséges és ellenállhatatlanul finom édességek birodalmát.

A cikk forrása

Gasztrovilág online magazin

Lénárt Gitta receptjei klasszikus ízvilágú csokoládétortáról, rizs nélkül készülő gyümölcsrizsről, ínycsiklandóan illatozó muffinokról, házilag összeállítható müzliszeletről, feledhetetlen mignonokról, selymesen lágy pudingokról, mámorító palacsintáról, hamisítatlanul eredeti zserbóról és még számtalan ötletesnél ötletesebb csemegéről mesélnek – amint mondtuk, valóban a hagyományosnak és megkerülhetetlennek tartott alapanyagok, liszt, tojás, cukor alkalmazása nélkül. Igen, jól értjük, ezekről a nyalánkságokról nem kell fájdalmas sóhajtással lemondaniuk sem a liszt- vagy tejérzékenyeknek, sem a diétázóknak: biztosak lehetünk benne, fogyasztásuk kizárólag előnyökkel jár számukra.

Vagyis ezentúl, ha valami finomságra vágyunk, s automatikusan bekapcsol agyunk karcsúságóvó vészjelzője, nyugodtan mosolyoghatunk az intésen: s hogy mennyire nem a levegőbe beszélünk, azt a mérleg egyértelműen tanúsítani fogja. Tegyünk hát egy próbát, s varázsoljunk percek alatt látványos és ízletes édességeket akár „á la hétköznapi módra”, akár az ünnepi asztalra – higgyük el, hatalmas sikert aratunk velük. Apropó, siker… Egyetlen mellékhatása mégis van az élő édességek készítésének s fogyasztásának: szeretteink számára garantált függőséget eredményez. Meg persze mi is a rabjaivá válunk!

Ha szeretnénk belekóstolni ezeknek a percek alatt összeállítható csemegéknek a világába, lapozzunk bele a Bioenergetic Kiadó gondozásában megjelent „Élő édességek könyve” című kötet étvágygerjesztő képes illusztrációval ízesített receptjeibe, vagy Gitta http://gittarawfood.blogspot.com/című blogjába!

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Desszert, ami nem hizlal? Édes élet – élő édességekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
facebook

Kapcsolódó könyvek

33 lúgosító sütemény és desszert 33 lúgosító sütemény és desszert
Szerzők: Csigó László, Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2013)

"A süteményeket, desszerteket sokan szeretik, de sajnos ezek többsége savasítja szervezetünket. Mi most olyan...

33 étel a paleolit táplálkozás jegyében 33 étel a paleolit táplálkozás jegyében
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2011)

A receptkönyvsorozat legújabb kötet az egyre népszerűbb paleolit táplálkozás jegyében született. A...

Bioételek gabonából Bioételek gabonából
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Kiadó: Timp Kiadó (2010)

Jó fél évszázada - gyerekkoromban - Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott...

1200 kcal 1200 kcal
Szerző: Nagy Margit
Kiadó: Servier Hungária Kft. (2000)

A Diabetes újság 1999-ben ünnepelte 10 éves születésnapját. A veszprémi székhelyű Cukorbetegekért...

Paleolit étrend Paleolit étrend
Szerző: Cordain, Loren
Kiadó: Jaffa Kiadó (2011)

Egészséges, egyszerű és finom: ez a három legfontosabb jellemzője a paleolit étrendnek, amely az ember...

Gyógyhatású ételek Gyógyhatású ételek
Szerző: Pigozzi, Paolo
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Gabonafélék, karfiol, alma, citrom, szőlő... ezek nem csak kívánatos és egészséges táplálékaink: igazi...

100 természetes immunerősítő 100 természetes immunerősítő
Szerző: Haigh, Charlotte
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

A kötet a leghatásosabbakat sorolja fel az immunerősítő táplálékok közül: részletesen bemutatja őket,...

Tészták Tészták
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt...

Állítson össze saját menüt egészségesen Állítson össze saját menüt egészségesen
Kiadó: Elektra Kiadóház (2010)

Könyvünk 22 előételt, 22 főételt és 22 desszertet tartalmaz, amelyekből bármilyen menüt könnyedén...

33 finom étel daganatok ellen 33 finom étel daganatok ellen
Szerzők: Rigó János, Veresné Bálint Márta, Horváth Zoltánné
Kiadó: Anonymus Kiadó (2000)

Miért kellene lemondani az evés, az ízek öröméről annak, aki diétázik? Miért kellene külön főzni neki,...

Táplálkozással a rák ellen Táplálkozással a rák ellen
Szerzők: Béliveau, Richard, Gingras, Denis
Kiadó: Kossuth Kiadó (2006)

Ha bőségesen fogyasztunk gyümölcsöt és zöldségfélét, mértékkel keserű csokoládét, továbbá zöld...

A legfinomabb egészséges ételek A legfinomabb egészséges ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2012)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Gabonakonyha Gabonakonyha
Szerzők: Kútvölgyi Mihály, Csizmadia András, Nyers Csaba
Kiadó: Timp Kiadó (2002)

A búzából, tönkölybúzából, árpából, rozsból, hajdinából, zabból, rizsből, kölesből, kukoricából...

33 lúgosító finomság 33 lúgosító finomság
Szerzők: Csigó László, Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2013)

"Szakácskönyvsorozatunk legújabb kötetében a lúgosító ételek rejtelmeibe nyerhet bepillantást a...

Bogrács és kukta Bogrács és kukta
Szerzők: Balyó Mária, Pelle Józsefné
Kiadó: MRT-Minerva (1973)

A világszerte joggal híres magyar konyháról - itthon, magunk között - megállapíthatjuk, hogy hagyományos...

200 ötlet, tipp, recept - Jól enni, jól lenni 200 ötlet, tipp, recept - Jól enni, jól lenni
Szerző: Dr. Rodriguez, Judith
Kiadó: Kossuth Kiadó (2015)

Mire figyeljünk és mit vegyünk a bevásárlások alkalmával, mit és hogyan főzzünk, milyen testmozgást...

Paleolit szakácskönyv 2. Paleolit szakácskönyv 2.
Szerző: K. Kishonti Betti
Kiadó: Könyvműhely (2011)

Ebben a szakácskönyvben a Paleolit diéta során használható receptek találhatók. Az Előszó témája a...

100 fiatalító étel 100 fiatalító étel
Szerző: Merson, Sarah
Kiadó: Alexandra Kiadó (2009)

Az, hogy megöregszünk, az élet velejárója - de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell...

Karcsúsító konyha Karcsúsító konyha
Szerző: Hawkins, Kathryn
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden...

Az étel a legjobb orvosság Az étel a legjobb orvosság
Szerzők: Dr. Romhányi Csaba, Hargitai György
Kiadó: Gladiátor Kiadó (2002)

Tudja-e, hogy az alma valóságos "gyógyszer", mert rendszeres fogyasztásakor várható a vérkoleszterinszint...

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó cikkek