Desszert, ami nem hizlal? Édes élet – élő édességekkel

Desszert, ami nem hizlal? Édes élet – élő édességekkel
Tudni szeretnéd milyen lehet a csokitorta, muffin, vagy a zserbó egészségesebb változata sütés nélkül, nyers „élő” hozzávalókból? Lénárt Gitta új utakat keresett és talált a konyhaművészet szélesvásznú térképén, s rostban gazdag gyümölcsök, olajos magvak, aszalványok felhasználásával, liszt, tojás, tejtermék, fehércukor és a hosszadalmas sütés-főzés mellőzésével (!) igazi újvilágot fedezett fel a számunkra: a csábítóan látványos, teljes mértékben egészséges és ellenállhatatlanul finom édességek birodalmát.

A cikk forrása

Gasztrovilág online magazin

Lénárt Gitta receptjei klasszikus ízvilágú csokoládétortáról, rizs nélkül készülő gyümölcsrizsről, ínycsiklandóan illatozó muffinokról, házilag összeállítható müzliszeletről, feledhetetlen mignonokról, selymesen lágy pudingokról, mámorító palacsintáról, hamisítatlanul eredeti zserbóról és még számtalan ötletesnél ötletesebb csemegéről mesélnek – amint mondtuk, valóban a hagyományosnak és megkerülhetetlennek tartott alapanyagok, liszt, tojás, cukor alkalmazása nélkül. Igen, jól értjük, ezekről a nyalánkságokról nem kell fájdalmas sóhajtással lemondaniuk sem a liszt- vagy tejérzékenyeknek, sem a diétázóknak: biztosak lehetünk benne, fogyasztásuk kizárólag előnyökkel jár számukra.

Vagyis ezentúl, ha valami finomságra vágyunk, s automatikusan bekapcsol agyunk karcsúságóvó vészjelzője, nyugodtan mosolyoghatunk az intésen: s hogy mennyire nem a levegőbe beszélünk, azt a mérleg egyértelműen tanúsítani fogja. Tegyünk hát egy próbát, s varázsoljunk percek alatt látványos és ízletes édességeket akár „á la hétköznapi módra”, akár az ünnepi asztalra – higgyük el, hatalmas sikert aratunk velük. Apropó, siker… Egyetlen mellékhatása mégis van az élő édességek készítésének s fogyasztásának: szeretteink számára garantált függőséget eredményez. Meg persze mi is a rabjaivá válunk!

Ha szeretnénk belekóstolni ezeknek a percek alatt összeállítható csemegéknek a világába, lapozzunk bele a Bioenergetic Kiadó gondozásában megjelent „Élő édességek könyve” című kötet étvágygerjesztő képes illusztrációval ízesített receptjeibe, vagy Gitta http://gittarawfood.blogspot.com/című blogjába!

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Desszert, ami nem hizlal? Édes élet – élő édességekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
google+

Kapcsolódó könyvek

33 egészséges nyers ételek 33 egészséges nyers ételek
Szerző: Meng Tünde
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2010)

A friss, nyers étel természetes színe és zamata különleges élvezetet nyújt, és olyan energiabomba...

Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt....

Könnyed magyar konyha Könnyed magyar konyha
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2006)

A színes fotókkal illusztrált szakácskönyvben Frank Júlia gasztronómus azt szeretné bemutatni a...

Paleolit szakácskönyv Paleolit szakácskönyv
Szerző: K. Kishonti Betti
Kiadó: Könyvműhely (2010)

A legtöbb betegségünk kialakulása étkezési szokásainkban rejlik. Ételeinket olyan alapanyagokból...

1000 kcal 1000 kcal
Szerző: Nagy Margit
Kiadó: Servier Hungária Kft. (2000)

A Diabetes újság 1999-ben ünnepelte 10 éves születésnapját. A veszprémi székhelyű Cukorbetegekért...

691 recept jó étvággyal, egészségesen 691 recept jó étvággyal, egészségesen
Szerkesztő: Móza Katalin
Kiadó: Írisz 2003 Kiadó (2004)

Családi étlapunk mindennapos segítség az egészséges, tápláló, de nem hizlaló ételek elkészítéséhez.

Pehelykönnyű ételek Pehelykönnyű ételek
Kiadó: Fortuna Kereskedelmi Kft. (1991)

Készült egy könyv az egészséges táplálkozás ígéretében és jegyében. A tervet a Gondolat Kiadó...

Gyógyhatású ételek Gyógyhatású ételek
Szerző: Pigozzi, Paolo
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Gabonafélék, karfiol, alma, citrom, szőlő... ezek nem csak kívánatos és egészséges táplálékaink: igazi...

Makrobiotika Makrobiotika
Szerző: Sebestyén Szilvia
Kiadó: Kossuth Kiadó (2014)

A makrobiotika az ősi keleti filozófia bölcsességein alapuló életmód és táplálkozási rendszer, amely a...

A legfinomabb egészséges ételek A legfinomabb egészséges ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2012)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Az étel a legjobb orvosság Az étel a legjobb orvosság
Szerzők: Dr. Romhányi Csaba, Hargitai György
Kiadó: Gladiátor Kiadó (2002)

Tudja-e, hogy az alma valóságos "gyógyszer", mert rendszeres fogyasztásakor várható a vérkoleszterinszint...

1400 kcal 1400 kcal
Szerző: Nagy Margit
Kiadó: Servier Hungária Kft. (2002)

A Diabetes újság 1999-ben ünnepelte 10 éves születésnapját. A veszprémi székhelyű Cukorbetegekért...

Táplálkozással a rák ellen Táplálkozással a rák ellen
Szerzők: Béliveau, Richard, Gingras, Denis
Kiadó: Kossuth Kiadó (2006)

Ha bőségesen fogyasztunk gyümölcsöt és zöldségfélét, mértékkel keserű csokoládét, továbbá zöld...

Bioételek gabonából Bioételek gabonából
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Kiadó: Timp Kiadó (2010)

Jó fél évszázada - gyerekkoromban - Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott...

33 finom étel daganatok ellen 33 finom étel daganatok ellen
Szerzők: Rigó János, Veresné Bálint Márta, Horváth Zoltánné
Kiadó: Anonymus Kiadó (2000)

Miért kellene lemondani az evés, az ízek öröméről annak, aki diétázik? Miért kellene külön főzni neki,...

Karcsúsító konyha Karcsúsító konyha
Szerző: Hawkins, Kathryn
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden...

Saláták Saláták
Szerző: Balashova, Elena
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden...

55 ízletes reformétel 55 ízletes reformétel
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)

„Vissza a természethez!" - ez lehetne a jelszavunk, ha azt szeretnénk, hogy táplálékaink a legtökéletesebben...

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó cikkek