Desszert, ami nem hizlal? Édes élet – élő édességekkel

Desszert, ami nem hizlal? Édes élet – élő édességekkel
Tudni szeretnéd milyen lehet a csokitorta, muffin, vagy a zserbó egészségesebb változata sütés nélkül, nyers „élő” hozzávalókból? Lénárt Gitta új utakat keresett és talált a konyhaművészet szélesvásznú térképén, s rostban gazdag gyümölcsök, olajos magvak, aszalványok felhasználásával, liszt, tojás, tejtermék, fehércukor és a hosszadalmas sütés-főzés mellőzésével (!) igazi újvilágot fedezett fel a számunkra: a csábítóan látványos, teljes mértékben egészséges és ellenállhatatlanul finom édességek birodalmát.

A cikk forrása

Gasztrovilág online magazin

Lénárt Gitta receptjei klasszikus ízvilágú csokoládétortáról, rizs nélkül készülő gyümölcsrizsről, ínycsiklandóan illatozó muffinokról, házilag összeállítható müzliszeletről, feledhetetlen mignonokról, selymesen lágy pudingokról, mámorító palacsintáról, hamisítatlanul eredeti zserbóról és még számtalan ötletesnél ötletesebb csemegéről mesélnek – amint mondtuk, valóban a hagyományosnak és megkerülhetetlennek tartott alapanyagok, liszt, tojás, cukor alkalmazása nélkül. Igen, jól értjük, ezekről a nyalánkságokról nem kell fájdalmas sóhajtással lemondaniuk sem a liszt- vagy tejérzékenyeknek, sem a diétázóknak: biztosak lehetünk benne, fogyasztásuk kizárólag előnyökkel jár számukra.

Vagyis ezentúl, ha valami finomságra vágyunk, s automatikusan bekapcsol agyunk karcsúságóvó vészjelzője, nyugodtan mosolyoghatunk az intésen: s hogy mennyire nem a levegőbe beszélünk, azt a mérleg egyértelműen tanúsítani fogja. Tegyünk hát egy próbát, s varázsoljunk percek alatt látványos és ízletes édességeket akár „á la hétköznapi módra”, akár az ünnepi asztalra – higgyük el, hatalmas sikert aratunk velük. Apropó, siker… Egyetlen mellékhatása mégis van az élő édességek készítésének s fogyasztásának: szeretteink számára garantált függőséget eredményez. Meg persze mi is a rabjaivá válunk!

Ha szeretnénk belekóstolni ezeknek a percek alatt összeállítható csemegéknek a világába, lapozzunk bele a Bioenergetic Kiadó gondozásában megjelent „Élő édességek könyve” című kötet étvágygerjesztő képes illusztrációval ízesített receptjeibe, vagy Gitta http://gittarawfood.blogspot.com/című blogjába!

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Desszert, ami nem hizlal? Édes élet – élő édességekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
szólj hozzá, értékelj

Kapcsolódó könyvek

Táplálkozással a rák ellen Táplálkozással a rák ellen
Szerzők: Béliveau, Richard, Gingras, Denis
Kiadó: Kossuth Kiadó (2006)

Ha bőségesen fogyasztunk gyümölcsöt és zöldségfélét, mértékkel keserű csokoládét, továbbá zöld...

Paleolit szakácskönyv Paleolit szakácskönyv
Szerző: K. Kishonti Betti
Kiadó: Könyvműhely (2010)

A legtöbb betegségünk kialakulása étkezési szokásainkban rejlik. Ételeinket olyan alapanyagokból...

500 saláta 500 saláta
Szerző: Blake, Susannah
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)

Az 500 saláta azoknak szól, akik szeretik a gyorsan elkészíthető, egészséges és friss ételeket. Azoknak,...

Az étel a legjobb orvosság Az étel a legjobb orvosság
Szerzők: Dr. Romhányi Csaba, Hargitai György
Kiadó: Gladiátor Kiadó (2002)

Tudja-e, hogy az alma valóságos "gyógyszer", mert rendszeres fogyasztásakor várható a vérkoleszterinszint...

100 természetes immunerősítő 100 természetes immunerősítő
Szerző: Haigh, Charlotte
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

A kötet a leghatásosabbakat sorolja fel az immunerősítő táplálékok közül: részletesen bemutatja őket,...

Saláták Saláták
Szerző: Balashova, Elena
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden...

Örök fiatalság Örök fiatalság
Szerzők: Lutterbeck, Barbara, Dr. Strunz, Ulrich, Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (0)

"Örök fiatalság" ez áll a szakácskönyv címében. Ki ne szeretne örökké fiatal maradni? Tudom, hogy ez...

Gabonakonyha Gabonakonyha
Szerzők: Kútvölgyi Mihály, Csizmadia András, Nyers Csaba
Kiadó: Timp Kiadó (2002)

A búzából, tönkölybúzából, árpából, rozsból, hajdinából, zabból, rizsből, kölesből, kukoricából...

Gyógyító zöldségek Gyógyító zöldségek
Szerző: Fási Katalin
Kiadó: Aranyhal Kiadó (1991)

Gyakran hallani mostanában, hogy fűben, fában orvosság van. Ebből a könyvből kiderül, hogy nemcsak abban,...

100 fiatalító étel 100 fiatalító étel
Szerző: Merson, Sarah
Kiadó: Alexandra Kiadó (2009)

Az, hogy megöregszünk, az élet velejárója - de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell...

Élő édességek könyve Élő édességek könyve
Szerző: Lénárt Gitta
Kiadó: Bioenergetic Kiadó (2011)

A szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival. Az élő ételekre jellemzően...

Paleolit szakácskönyv Paleolit szakácskönyv
Szerzők: Szendi Gábor, Mezei Elmira
Kiadó: Jaffa Kiadó (2010)

"Szakácskönyvünkkel rendhagyó receptkönyvet vesz kezébe a kedves olvasó. E könyv úttörő, mert ilyen,...

1600 kcal 1600 kcal
Szerző: Nagy Margit
Kiadó: Servier Hungária Kft. (2000)
Paleolit szakácskönyv 2. Paleolit szakácskönyv 2.
Szerző: K. Kishonti Betti
Kiadó: Könyvműhely (2011)

Ebben a szakácskönyvben a Paleolit diéta során használható receptek találhatók. Az Előszó témája a...

33 lúgosító finomság 33 lúgosító finomság
Szerzők: Csigó László, Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2013)

"Szakácskönyvsorozatunk legújabb kötetében a lúgosító ételek rejtelmeibe nyerhet bepillantást a...

1000 kcal 1000 kcal
Szerző: Nagy Margit
Kiadó: Servier Hungária Kft. (2000)

A Diabetes újság 1999-ben ünnepelte 10 éves születésnapját. A veszprémi székhelyű Cukorbetegekért...

Tészták Tészták
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt...

Paleolit étrend Paleolit étrend
Szerző: Cordain, Loren
Kiadó: Jaffa Kiadó (2011)

Egészséges, egyszerű és finom: ez a három legfontosabb jellemzője a paleolit étrendnek, amely az ember...

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó cikkek