Befőzés, tartósítás


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összertevő kizárása
tartósított zöldségek
tartósított gyümölcsök
egyéb élelmiszerek
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak
főbb eljárások

Szűrők megjelenítése ▾

376 találat

Feketeribizli-dzsem
Feketeribizli-dzsem
Ribizlilekvár | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe.
2. A fekete ribizlit befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe tesszük, és hozzáöntjük a vizet. Kis lángon 15-20 percig főzzük. A fekete ribizlinek vastagabb ...
Szilvadzsem fűszeres portóival
Szilvadzsem fűszeres portóival
Szilvalekvár | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A szilvát, a fahéjrudat és a lime levét befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe tesszük, majd hozzáöntünk 6 dl vizet. (A szilvának nag...
Cseresznyedzsem
Cseresznyedzsem
Cseresznyedzsem | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A cseresznyét magozzuk ki, a magokat csomagoljuk egy darab muszlinba (a magok enyhe, mandulára emlékeztető ízt adnak a dzsemnek, de termé...
Házilag szárított gomba
Házilag szárított gomba
Szárított gomba | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Felszeleteljük a gombát, a kisebbeket egészben hagyjuk. A rácsra konyhai papírtörlőt terítünk, és erre helyezzük egy rétegben a gombát, vigyázva, hogy a szeletek ne érjenek egymáshoz.
2. A rácsot ...
Borókás lime-zselé
Borókás lime-zselé
Citromzselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg az almát és a lime-ot, és vágjuk őket apró darabokra, majd tegyük őket egy nagy fazékba a borókabogyóval együtt. Öntsük rá a vizet, forraljuk fel és főzzük kb. 60 percig, amíg a gyümölcs...
Rozmaringos zselé
Rozmaringos zselé
Almazselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A rozmaring leveleit tépkedjük le a szárról, és terítsük sütőpapírral borított sütőlapra. A szárakat te...
Őszibarack szirupban
Őszibarack szirupban
Barackkompót | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sziruphoz a cukrot a vízzel óvatosan forrásig hevítjük, és 1-2 percig forraljuk egy nyeles lábasban. Ne fedjük le! A gyümölcstől függően, illetve annak megfelelően, hogy mennyire szeretjük édesen...
Füge mézes szirupban
Füge mézes szirupban
Mézes fügekompót | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mézet, és a citrom héjából körben lehámozott. 2 db 1-1 cm széles csíkot, a citrom levét 5 dl vizzel egy nyeles lábasban, alacsony hőmérsékleten összefőzzük. Folyamatosan kevergetjük, amíg a méz f...
Vajas málnakrém
Vajas málnakrém
Málnakrém | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A málnát robotgépben összekeverjük a citromlével, majd átszűrjük, hogy ne maradjanak benne magok.
2. A pürét átöntjük egy nyeles lábasba, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd kis lángon addig kev...
Szederszirup
Szederszirup
Szederszörp | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szedret főzőedénybe tesszük kevés vízzel, csak épp annyival, hogy ellepje az edény alját vékony rétegben. Közepes lángon 3-5 percig főzzük, amíg a gyümölcs levet nem ereszt. A megfőtt gyümölcsöt ...
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbaralekvár | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A 2.5 cm-es darabokra vágott rebarbarát és a körtekockákat tegyük befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe, majd szórjuk rá a cukrot. Á...
Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár
Baracklekvár | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. Vágjuk félbe a sárgabarackot, vegyük ki a magját, majd helyezzük tálba a gyümölcsöt, és rétegenként szórjuk meg a cukorral.
3. Fedjük le...
Pirospaprika-befőtt
Pirospaprika-befőtt
több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paprikán kívül mindent tegyünk egy nagy fazékba, és forraljuk fel.
2. A paprikát tisztítsuk meg, vegyük ki a magjait, és vágjuk négy vagy hat részre.
3. Dobjuk az egészet a forrásban lévő lébe....
Piros egreszselé
Piros egreszselé
Egreslekvár | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a gyümölcsöt (az egrest és a héjastól, csutkával felvágott almát) és a gyömbért egy fazékba, és öntsünk rájuk annyi vizet, ami éppen ellepi. Fedjük le és főzzük 45 percig.
2. Húzzuk le a tű...
Savanyított zöldcitrom olajban
Savanyított zöldcitrom olajban
30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldcitromokat 8-8 cikkre vágjuk, megsózzuk, és félretesszük.
2. Egy közepes serpenyőben szárazon 1-2 percig pirítjuk a mustármagot, az őrölt kurkumát, rómaiköményt, édesköményt és görögszénát....
Paradicsommártás
Paradicsommártás
Egyszerű paradicsommártás | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot megmossuk, és rövid időre forró vízbe tesszük. Ezután lehúzzuk a héját, a paradicsomokat a közepükig bevágjuk, a szártövet és a magokat eltávolítjuk.
2. A megmaradt paradicsomhúst k...
Nektarinrelish
Nektarinrelish
Nektarinrelish | 115 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hevítsük fel az olajat egy nagy lábasban. Tegyük bele a hagymát, a chilit, a rozmaringot és a babérlevelet. Gyakran megkeverve főzzük körülbelül 15 percig, amíg a hagyma megpuhul.
2. Adjuk hozzá a...
Szárított paradicsom
Szárított paradicsom
több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot félbevágjuk, és a vágott felületével felfelé, egy rétegben sütőlemezre tesszük.
2. Megsózzuk; igen alacsony hőmérsékletű, 120 °C-ra előmelegített sütőben a tojásparadicsomot 7-8, a...
Feketeribizli-szörp
Feketeribizli-szörp
Feketeribiszke szörp | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fekete ribizlit és a cukrot a vízzel főzőedénybe tesszük, és kis lángon addig főzzük kevergetve, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
2. Ezután 5-8 percig kis lángon, amíg a ribizli levet nem ere...
Fügék Earl Grey teában
Fügék Earl Grey teában
Aszalt füge teában | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a fügéket egy fazékba és adjuk hozzá a teát, a narancshéjat és a fahéjrudat. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 10-15 percig, amíg a füge megpuhul.
2. Szűrőkanállal emeljük ki a fügéket és ...
további találatok...