Befőzés, tartósítás


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összertevő kizárása
tartósított zöldségek
tartósított gyümölcsök
egyéb élelmiszerek
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak
főbb eljárások

Szűrők megjelenítése ▾

383 találat

Tőzegáfonya-zselé
Tőzegáfonya-zselé
Áfonyazselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk 1-2 kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Tegyük a tőzegáfonyát egy befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe a vízzel.
2. Közepes lángon hevítsük forrásig, majd kis lángon, lefedve, 25...
Klementin karamellás szirupban
Klementin karamellás szirupban
Mandarindzsem | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukrot 1 dl hideg vízzel jól elkeverjük egy nyeles lábosban. Kis lángon melegítjük, keverés nélkül, amíg a cukor fel nem olvad.
2. Nagyobb lángon, gyorsan, 5-8 percig forraljuk, vagy addig, amíg...
Tárkonyos-olívaolajos gombafejek
Tárkonyos-olívaolajos gombafejek
Gomba fűszeres olajban | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A közepes nagyságú, hibátlan, szép fehér és kemény gombafejeket gondosan megmossuk. Kendővel leitatjuk, és mély tálba tesszük.
2. Leöntjük az ecettel, és a tárkony kivételével beletesszük az ízesí...
Articsóka olajban
Articsóka olajban
Articsóka olajban | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Levágjuk az articsóka szárait és leszedjük a külső leveleit (5-6 réteg), s csak a halvány, zsenge leveleket, az articsóka "szívét" hagyjuk meg. Egy 2,5 centiméteres részt levágunk a tetejéről, majd...
Szilvasajt
Szilvasajt
Szilvalekvár | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A gyümölcsöt egy befőzőüstben vagy egy vastag falú edényben 30-40 perc alatt sűrű masszává főzzük a vízzel.
2. A gyümölcsöt villával vagy burgonyanyomóval áttörjük. A masszát egy tál felett átpass...
Marmelád klementinből, whiskyvel ízesítve
Marmelád klementinből, whiskyvel ízesítve
Mandarindzsem | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A klementint dörzsöljük le, vágjuk félbe és távolítsuk el a magokat. Vágjuk durvára robotgépben, de óvatosan, hogy ne pépesítsük. (Ha nincs robotgépünk, egyszerűen csavarjuk ki a gyümölcs levét, a ...
Almazselé mandulával
Almazselé mandulával
Almazselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, eltávolítjuk a szárát és a magokat, de a héját és a magházát meghagyjuk.
2. A gyümölcsre vizet öntünk, hogy ellepje, és puhára főzzük - a főzési idő a gyümölcshú...
Szilvadzsem fűszeres portóival
Szilvadzsem fűszeres portóival
Szilvalekvár | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A szilvát, a fahéjrudat és a lime levét befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe tesszük, majd hozzáöntünk 6 dl vizet. (A szilvának nag...
Savanyú káposzta orosz módra
Savanyú káposzta orosz módra
Savanyúkáposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A káposztafejeket megtisztítjuk, a torzsákat eltávolítjuk, a többi részt legyaluljuk.
2. Az almát és a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a káposztával és a sóval összekeverjük.
3. Magas falú...
Borókás lime-zselé
Borókás lime-zselé
Citromzselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg az almát és a lime-ot, és vágjuk őket apró darabokra, majd tegyük őket egy nagy fazékba a borókabogyóval együtt. Öntsük rá a vizet, forraljuk fel és főzzük kb. 60 percig, amíg a gyümölcs...
Cseresznyedzsem
Cseresznyedzsem
Cseresznyedzsem | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A cseresznyét magozzuk ki, a magokat csomagoljuk egy darab muszlinba (a magok enyhe, mandulára emlékeztető ízt adnak a dzsemnek, de termé...
Házilag szárított gomba
Házilag szárított gomba
Szárított gomba | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Felszeleteljük a gombát, a kisebbeket egészben hagyjuk. A rácsra konyhai papírtörlőt terítünk, és erre helyezzük egy rétegben a gombát, vigyázva, hogy a szeletek ne érjenek egymáshoz.
2. A rácsot ...
Rozmaringos zselé
Rozmaringos zselé
Almazselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A rozmaring leveleit tépkedjük le a szárról, és terítsük sütőpapírral borított sütőlapra. A szárakat te...
Feketeribizli-dzsem
Feketeribizli-dzsem
Ribizlilekvár | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe.
2. A fekete ribizlit befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe tesszük, és hozzáöntjük a vizet. Kis lángon 15-20 percig főzzük. A fekete ribizlinek vastagabb ...
Savanyított zöldcitrom olajban
Savanyított zöldcitrom olajban
30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldcitromokat 8-8 cikkre vágjuk, megsózzuk, és félretesszük.
2. Egy közepes serpenyőben szárazon 1-2 percig pirítjuk a mustármagot, az őrölt kurkumát, rómaiköményt, édesköményt és görögszénát....
Vegyes savanyú olajbogyó
Vegyes savanyú olajbogyó
Marinált olajbogyó | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Összekeverjük a nagy szemű zöld olívabogyót a ferdén vékonyan szeletelt savanyú uborkával, a kapribogyóval, a negyedekre vágott savanyú hagymával, a mustármaggal és a friss kaporral.
2. Félliteres...
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbaralekvár | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A 2.5 cm-es darabokra vágott rebarbarát és a körtekockákat tegyük befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe, majd szórjuk rá a cukrot. Á...
Fügék Earl Grey teában
Fügék Earl Grey teában
Aszalt füge teában | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a fügéket egy fazékba és adjuk hozzá a teát, a narancshéjat és a fahéjrudat. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 10-15 percig, amíg a füge megpuhul.
2. Szűrőkanállal emeljük ki a fügéket és ...
Mogyoróhagyma-lekvár
Mogyoróhagyma-lekvár
Hagymalekvár | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az összes hozzávalót (kezdetben sóból és borsból csak keveset adjunk hozzá) 2 csészényi vízzel (a hagymákat teljesen el kell fednie) tegyük egy nagy lábosba, és forraljuk fel.
2. A lángot mérséke...
Mogyoróhagyma balzsamecetben
Mogyoróhagyma balzsamecetben
Ecetes hagyma | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát tegyük egy mély tálba, öntsünk rá forrásban lévő vizet és hagyjuk állni benne, hogy a héja meglazuljon. Szűrjük le és hámozzuk meg a hagymát, de hagyjuk egészben.
2. Tegyük a cukrot, a b...
további találatok...