Befőzés, tartósítás


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összertevő kizárása
tartósított zöldségek
tartósított gyümölcsök
egyéb élelmiszerek
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak
főbb eljárások

Szűrők megjelenítése ▾

371 találat

Őszibarack szirupban
Őszibarack szirupban
Barackkompót | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sziruphoz a cukrot a vízzel óvatosan forrásig hevítjük, és 1-2 percig forraljuk egy nyeles lábasban. Ne fedjük le! A gyümölcstől függően, illetve annak megfelelően, hogy mennyire szeretjük édesen...
Vajas málnakrém
Vajas málnakrém
Málnakrém | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A málnát robotgépben összekeverjük a citromlével, majd átszűrjük, hogy ne maradjanak benne magok.
2. A pürét átöntjük egy nyeles lábasba, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd kis lángon addig kev...
Borókás lime-zselé
Borókás lime-zselé
Citromzselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg az almát és a lime-ot, és vágjuk őket apró darabokra, majd tegyük őket egy nagy fazékba a borókabogyóval együtt. Öntsük rá a vizet, forraljuk fel és főzzük kb. 60 percig, amíg a gyümölcs...
Rozmaringos zselé
Rozmaringos zselé
Almazselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A rozmaring leveleit tépkedjük le a szárról, és terítsük sütőpapírral borított sütőlapra. A szárakat te...
Füge mézes szirupban
Füge mézes szirupban
Mézes fügekompót | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mézet, és a citrom héjából körben lehámozott. 2 db 1-1 cm széles csíkot, a citrom levét 5 dl vizzel egy nyeles lábasban, alacsony hőmérsékleten összefőzzük. Folyamatosan kevergetjük, amíg a méz f...
Szederszirup
Szederszirup
Szederszörp | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szedret főzőedénybe tesszük kevés vízzel, csak épp annyival, hogy ellepje az edény alját vékony rétegben. Közepes lángon 3-5 percig főzzük, amíg a gyümölcs levet nem ereszt. A megfőtt gyümölcsöt ...
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbaralekvár | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A 2.5 cm-es darabokra vágott rebarbarát és a körtekockákat tegyük befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe, majd szórjuk rá a cukrot. Á...
Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár
Baracklekvár | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. Vágjuk félbe a sárgabarackot, vegyük ki a magját, majd helyezzük tálba a gyümölcsöt, és rétegenként szórjuk meg a cukorral.
3. Fedjük le...
Sütőben szárított paradicsom
Sütőben szárított paradicsom
Szárított paradicsom | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vizsgáljuk át a paradicsomot, és távolítsunk el minden hibás részt. Éles késsel vágjuk félbe (a hosszúkás alakúakat hosszában), majd ejtsünk kereszt alakú bemetszéseket mindegyik félbe, és nyomjuk ...
Klasszikus paradicsom-chutney
Klasszikus paradicsom-chutney
Paradicsomchutney | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk össze a paradicsomot, és tegyük egy befőzőfazékba. Tegyük hozzá a mazsolát, a hagymát és a porcukrot.
2. Öntsük bele az ecetet és forraljuk fel a keveréket. Fedetlenül főzzük 120 percig, a...
Pirospaprika-befőtt
Pirospaprika-befőtt
több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paprikán kívül mindent tegyünk egy nagy fazékba, és forraljuk fel.
2. A paprikát tisztítsuk meg, vegyük ki a magjait, és vágjuk négy vagy hat részre.
3. Dobjuk az egészet a forrásban lévő lébe....
Nektarinrelish
Nektarinrelish
Nektarinrelish | 115 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hevítsük fel az olajat egy nagy lábasban. Tegyük bele a hagymát, a chilit, a rozmaringot és a babérlevelet. Gyakran megkeverve főzzük körülbelül 15 percig, amíg a hagyma megpuhul.
2. Adjuk hozzá a...
Málnadzsem
Málnadzsem
Málnalekvár | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Néhány kistányért tegyünk a hűtőbe, később szükségünk lesz rá. A gyümölcsöt tegyük befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe. Adjunk hozzá 1,5 dl vizet és csurgassuk bele a fél citrom levét, hogy ...
Piros egreszselé
Piros egreszselé
Egreslekvár | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a gyümölcsöt (az egrest és a héjastól, csutkával felvágott almát) és a gyömbért egy fazékba, és öntsünk rájuk annyi vizet, ami éppen ellepi. Fedjük le és főzzük 45 percig.
2. Húzzuk le a tű...
Szőlőzselé citrommal és szegfűszeggel
Szőlőzselé citrommal és szegfűszeggel
Szőlőzselé | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megmosott szőlőt és citromot befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe tesszük 3 dl vízzel. Forrásig hevítjük, lefedjük, és 35-40 percig lassú tűzön főzzük. (amikor a szőlő már puha, kanállal ny...
Őszibaracklekvár dióval
Őszibaracklekvár dióval
Őszibaracklekvár | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. Az őszibarack tetején keresztben kis bemetszést ejtünk, majd a gyümölcsöket 30 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd hideg vízbe tesszü...
Ketchup
Ketchup
Ketchup | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukrot barnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a bort, a babért és a sót.
2. Puhára pároljuk, majd lepasszírozzuk.
3. Visszarakjuk a tűzre és a kívánt sűrűségűre befőzzük. Hozzáadjuk...
Szamócalekvár
Szamócalekvár
Szamócalekvár | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba. A megtisztított szamócát tegyük tálba, és rétegenként szórjuk meg cukorral. A tálat fedjük le egy tányérral, és hagyjuk állni szobahőmérsékle...
Paradicsommártás
Paradicsommártás
Egyszerű paradicsommártás | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot megmossuk, és rövid időre forró vízbe tesszük. Ezután lehúzzuk a héját, a paradicsomokat a közepükig bevágjuk, a szártövet és a magokat eltávolítjuk.
2. A megmaradt paradicsomhúst k...
Savanyú alma
Savanyú alma
50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük az ecetet rozsdamentes acél lábasba a fahéjjal, a megtisztított és felszeletelt gyömbérrel és a szegfűszeggel, és forraljuk fel. Vegyük lejjebb a lángot és lassú tűzön kb. 5 percig főzzük.
...
további találatok...