Befőzés, tartósítás


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összertevő kizárása
tartósított zöldségek
tartósított gyümölcsök
egyéb élelmiszerek
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak
főbb eljárások

Szűrők megjelenítése ▾

385 találat

Vegyes paprika olajban
Vegyes paprika olajban
Olajban eltett paprika | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A paprikákat elrendezzük egy sütőlapon, és 20-30 percig sütjük, addig, amíg kissé meg nem ráncosodnak. A paprika héja ekkor felpúposodik, barna foltok jelennek meg ...
Piccalilli
Piccalilli
Piccalilli | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Keverjük össze a sót és 1,2 liter vizet nagy üveg- vagy kerámiatálban. Adjuk hozzá a zöldségeket (lehet spárga, futóbab, sárgarépa, zöldbab), fedjük le egy tányérral, hogy lenyomja a hozzávalókat, ...
Tőzegáfonya-zselé
Tőzegáfonya-zselé
Áfonyazselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk 1-2 kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba. Tegyük a tőzegáfonyát egy befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe a vízzel.
2. Közepes lángon hevítsük forrásig, majd kis lángon, lefedve, 25...
Klementin karamellás szirupban
Klementin karamellás szirupban
Mandarindzsem | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukrot 1 dl hideg vízzel jól elkeverjük egy nyeles lábosban. Kis lángon melegítjük, keverés nélkül, amíg a cukor fel nem olvad.
2. Nagyobb lángon, gyorsan, 5-8 percig forraljuk, vagy addig, amíg...
Szilvasajt
Szilvasajt
Szilvalekvár | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A gyümölcsöt egy befőzőüstben vagy egy vastag falú edényben 30-40 perc alatt sűrű masszává főzzük a vízzel.
2. A gyümölcsöt villával vagy burgonyanyomóval áttörjük. A masszát egy tál felett átpass...
Tárkonyos-olívaolajos gombafejek
Tárkonyos-olívaolajos gombafejek
Gomba fűszeres olajban | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A közepes nagyságú, hibátlan, szép fehér és kemény gombafejeket gondosan megmossuk. Kendővel leitatjuk, és mély tálba tesszük.
2. Leöntjük az ecettel, és a tárkony kivételével beletesszük az ízesí...
Marmelád klementinből, whiskyvel ízesítve
Marmelád klementinből, whiskyvel ízesítve
Mandarindzsem | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A klementint dörzsöljük le, vágjuk félbe és távolítsuk el a magokat. Vágjuk durvára robotgépben, de óvatosan, hogy ne pépesítsük. (Ha nincs robotgépünk, egyszerűen csavarjuk ki a gyümölcs levét, a ...
Articsóka olajban
Articsóka olajban
Articsóka olajban | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Levágjuk az articsóka szárait és leszedjük a külső leveleit (5-6 réteg), s csak a halvány, zsenge leveleket, az articsóka "szívét" hagyjuk meg. Egy 2,5 centiméteres részt levágunk a tetejéről, majd...
Almazselé mandulával
Almazselé mandulával
Almazselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, eltávolítjuk a szárát és a magokat, de a héját és a magházát meghagyjuk.
2. A gyümölcsre vizet öntünk, hogy ellepje, és puhára főzzük - a főzési idő a gyümölcshú...
Szilvadzsem fűszeres portóival
Szilvadzsem fűszeres portóival
Szilvalekvár | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A szilvát, a fahéjrudat és a lime levét befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe tesszük, majd hozzáöntünk 6 dl vizet. (A szilvának nag...
Savanyú káposzta orosz módra
Savanyú káposzta orosz módra
Savanyúkáposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A káposztafejeket megtisztítjuk, a torzsákat eltávolítjuk, a többi részt legyaluljuk.
2. Az almát és a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a káposztával és a sóval összekeverjük.
3. Magas falú...
Borókás lime-zselé
Borókás lime-zselé
Citromzselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg az almát és a lime-ot, és vágjuk őket apró darabokra, majd tegyük őket egy nagy fazékba a borókabogyóval együtt. Öntsük rá a vizet, forraljuk fel és főzzük kb. 60 percig, amíg a gyümölcs...
Cseresznyedzsem
Cseresznyedzsem
Cseresznyedzsem | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A cseresznyét magozzuk ki, a magokat csomagoljuk egy darab muszlinba (a magok enyhe, mandulára emlékeztető ízt adnak a dzsemnek, de termé...
Savanyított zöldcitrom olajban
Savanyított zöldcitrom olajban
30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldcitromokat 8-8 cikkre vágjuk, megsózzuk, és félretesszük.
2. Egy közepes serpenyőben szárazon 1-2 percig pirítjuk a mustármagot, az őrölt kurkumát, rómaiköményt, édesköményt és görögszénát....
Chilis olajbogyó zöldfűszerekkel
Chilis olajbogyó zöldfűszerekkel
Marinált olajbogyó | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Leöblítjük és lecsepegtetjük a sós lében eltett (lehetőleg nicoise) olajbogyót.
2. Sterilizált üvegbe rakjuk rétegesen a félbevágott chilivel, néhány vékony citromkarikával, a chilipehellyel, a f...
Savanyú káposzta provence-i módra
Savanyú káposzta provence-i módra
Savanyúkáposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Gondosan kimosunk egy fahordót (alternatívaként szolgálhat egy nagy, több mint 3 literes cserépedény), kibéleljük káposztalevelekkel.
2. A káposztát megsózzuk, kézzel kinyomkodjuk, hozzáadjuk a t...
Olajbogyó provence-i fűszerekkel
Olajbogyó provence-i fűszerekkel
Marinált olajbogyó | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajbogyót leöblítjük és lecsepegtetjük.
2. A fűszereket, a citromlével és az olívaolajjal egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük.
3. Az olajbogyót egy széles tetejű, 7,5 dl-es steriliz...
Szárított paradicsomos olajbogyó
Szárított paradicsomos olajbogyó
Marinált olajbogyó | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Leöblítjük és lecsepegtetjük a (lehetőleg spanyol) fekete olajbogyót. Bevagdossuk.
2. Egy 7,5 dl-es sterilizált üvegbe tesszük: hozzáadjuk a lecsepegtetett és apróra vágott szárított paradicsomot...
Vegyes savanyú olajbogyó
Vegyes savanyú olajbogyó
Marinált olajbogyó | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Összekeverjük a nagy szemű zöld olívabogyót a ferdén vékonyan szeletelt savanyú uborkával, a kapribogyóval, a negyedekre vágott savanyú hagymával, a mustármaggal és a friss kaporral.
2. Félliteres...
Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár
Baracklekvár | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. Vágjuk félbe a sárgabarackot, vegyük ki a magját, majd helyezzük tálba a gyümölcsöt, és rétegenként szórjuk meg a cukorral.
3. Fedjük le...
további találatok...