A tintahal és a kalamári tisztítása

A tintahal és a kalamári tisztítása
Hogyan tisztítsuk meg a tintahalat?

A cikk forrása

Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó)
Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden...
Bővebben...

A tintahalat és a kalamárit órákkal a felhasználás előtt megtisztíthatjuk, majd a főzésig tegyük a hűtőszekrénybe.

1. Öblítsük le a kalamárit vagy tintahalat és terítsük egy tiszta deszkára (1.kép)

2. Ragadjuk meg a fejét és húzzuk. A belsőségek nagy része és az áttetsző úszók ezzel együtt eltávolíthatók. A többit egy tompa késsel kaparjuk ki (2. kép)

3. A csápokat a kemény csőrnél vágjuk be, közvetlenül a szemek mögött. Távolítsuk el a fejet (3. kép)

4. Ujjainkkal húzzuk le a foltos bőrt. Könnyedén, 2-3 darabban le fog jönni (4. kép)

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A tintahal és a kalamári tisztítása
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
twitter

Kapcsolódó könyvek

Halak és a tenger gyümölcsei Halak és a tenger gyümölcsei
Szerzők: Casparek-Türkan, Erika, Döbbelin, Hans Joachim
Kiadó: Kossuth Kiadó (2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és...

Az óceán kincsei Az óceán kincsei
Szerző: Longworth, Robert
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Ez a könyv rövid betekintést nyújt a tengeri étkek világába. Beszélünk a halevés jótékony hatásáról,...

Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
Szerkesztő: Tóth Emese
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve...

Mennyei halételek Mennyei halételek
Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: T.bálint Kiadó (2010)

Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú...

A főzés alapanyagai A főzés alapanyagai
Szerző: Bailey, Adrian
Kiadó: Novotrade Kiadó (1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek,...

Kapcsolódó cikkek