A konyakfogyasztás titkai

A konyakfogyasztás titkai
A konyakot általában étkezés után, tisztán kínáljuk. Fogyasztható azonban aperitifként is, jégkockával vagy koktél, illetve hosszú ital összetevőjeként - egyéni ízléstől és az ital minőségétől függően.

A cikk forrása

Aperitifek és digestivumok Aperitifek és digestivumok
(M-Érték Kiadó )
Egy kis italkultúra senkinek sem árt. Elvégre nem a vedelés miatt alkották fel a szeszesitalokat. Ennek a fajta élvezetnek semmi köze nincs az önmagáért való ivászathoz. Nem arra szolgál, hogy szomjunkat enyhítsük,...
Bővebben...

Ha tisztán vagy jéggel kívánjuk felszolgálni, inkább régebbit (pl. V.S.O.P), ha kevert italként, inkább fiatalabb fajtát válasszunk. Az ínyencek előnyben részesítik a Grande vagy Petite Champagne régió legjobb minőségű konyakjait.

A konyakot a többi, higítatlanul kínált borpárlathoz hasonlóan sherryspohárhoz hasonló, tulipán formájú, hosszú nyelű talpas pohárban vagy rövid nyelű, konyakos-, úgynevezett ballonpohárban szervírozzuk.

Ez a forma teszi lehetővé, hogy az ital a legtöbb aromát bocsáthassa kis, a konyak bukéja minőségének elsőként megnyilvánuló jele.
A következő az íz. Ízlelgessük pár pillanatig a konyakot, mielőtt lenyelnénk. A jó minőségű ital ízét hosszasan élvezhetjük. Az extra minőségű italnak gazdag, telt utóíze is van.

Téveszme, hogy a konyakot fogyasztás előtt melegíteni kell, ezzel ugyanis veszít aromájából. Fogyasztáshoz az ideális hőmérséklete 17-20 Celsius fok.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A konyakfogyasztás titkai
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
ételfotó

Kapcsolódó könyvek

Aperitifek és digestivumok Aperitifek és digestivumok
Szerző: Pehle, Tobias
Kiadó: M-Érték Kiadó (2007)

Egy kis italkultúra senkinek sem árt. Elvégre nem a vedelés miatt alkották fel a szeszesitalokat. Ennek a fajta...

Kapcsolódó cikkek