A hagyma előkészítése

A hagyma előkészítése
A hagyma és a mogyoróhagyma igen hasonló: aromájuk és ízanyaguk azonos, sőt előkészítésükben sincs különbség. Mint a hagymák általában, tisztításkor csípik a szemet, az ételeknek viszont kitűnő ízt adnak.

A cikk forrása

Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó)
Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem...
Bővebben...

Hagyma

1.A hagyma tetejét és alját levágjuk. Megtisztítjuk a külső héjlevelektől, egészen a papírvékony hártyákig. Ha találunk elszíneződött leveleket, azokat eltávolítjuk.

2. A hagymát egyik oldalával lefelé vágódeszkára tesszük, kettévágjuk egy éles zöldségtisztító késsel. A két fél hagymát a vágott felével lefelé aprózzuk tovább.

Szeletelés
Az egyik fél hagymát a vágott felével lefelé a vágódeszkára tesszük, és felülről lefelé átvágjuk a késsel, lehetőleg egyenlően vékony szeletekre.

Darabolás
A másik fél hagymát az előző pontban leírtak szerint felszeleteljük, majd a szeleteket a kezünkkel megtartva elfordítjuk a hagymát az alapjánál, majd keresztirányban is felszeleteljük, figyelve itt is a szeletek azonos szélességére.

Mogyoróhagyma

A mogyoróhagyma kisebb, mint a vöröshagyma, ezért könnyebb felszeletelni és darabolni.

1.A mogyoróhagyma tetejét és alját levágjuk, eltávolítjuk a külső leveleket és az elszínesedett hagymarétegeket.

2. A talpával lefelé állítjuk a deszkára, kis késsel felszeleteljük, mindig felülről lefelé haladva, de teljesen nem vágjuk át.

Szeletelés
A behasogatott mogyoróhagymát egyik oldalával deszkára tesszük, majd felszeteljük a még egyben lévő talpától kezdve.

Kockázás
A szeleteket az alapjánál elfodítjuk, és a szeleteket keresztben, az aljától kiindulva újra felvágjuk, így kapunk apró hagymakockákat. Ha maradna nagyobb darab, azt akár egyenként is felkockázhatjuk.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A hagyma előkészítése
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
twitter

Kapcsolódó könyvek

Házi pékség Házi pékség
Szerző: Koronczai Magdolna
Kiadó: Aranyhal Kiadó (2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen...

888 hasznos tipp 888 hasznos tipp
Szerző: Boruzs Jánosné
Kiadó: Kheirón 97 Kiadó (2000)

Könyvünk 888 hasznos tippjével a háziasszonyoknak szeretnénk segítséget nyújtani a konyhai feladatok,...

Az atomoktól a sajttortáig Az atomoktól a sajttortáig
Szerző: This, Hervé
Kiadó: Typotex Kiadó (2000)

A szerző kíváncsi és torkos gyerekeket vezet el a főzés és az atomfizika alapjaihoz. A könyvet szívesen...

Fehérborkalauz Fehérborkalauz
Szerzők: Knoll, Rudolf, Schweizer, Ulrich
Kiadó: Kossuth Kiadó (2000)

A borok szerelmesei jól ismerik hazájuk borait, de a külföldi borok között gyakran eltévednek. Pedig akár...

Ehető virágok Ehető virágok
Szerző: Kútvölgyi Mihály
Kiadó: Timp Kiadó (2004)

Az olvasó ebben a könyvben megtalálja akár az akác vagy a bodza virágának hagyományos elkészítési...

A halfőzés művészete A halfőzés művészete
Szerző: Tóth Erika Katalin
Kiadó: Vitalon Etalon Kiadó (0)

"200 év receptgyűjteményét tartja kezében a kedves olvasó, ugyan nem szokványos módon, mert megtalálhatja...

Grillezés a kertben és a konyhában Grillezés a kertben és a konyhában
Szerző: Daiber, Claudia
Kiadó: Cser Kiadó (2008)

Ez a könyv, eltérően a témában megjelent hasonló kiadványoktól, jóval többet kínál egy puszta...

Sajtok enciklopédiája Sajtok enciklopédiája
Szerző: Harbutt, Juliet

Nélkülözhetetlen útmutató a világ sajtjaihoz mire ügyeljünk a vásárláskor, hogyan tároljuk, készítsük...

A halászlé titkai A halászlé titkai
Szerző: Zelenák János
Kiadó: Duna International (2009)

Hazánk egyik legkedveltebb, legismertebb étel specialitása, a halászlé hungarikumnak számít. A gyakran...

A díszítés és tálalás művészete A díszítés és tálalás művészete
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2007)

Mindent a szemnek, mindent a kéznek! A hobbiszakácsok is tudják: a jó ételnek minden érzékszervünket el kell...

Befőzés Befőzés
Kiadó: Kossuth Kiadó (2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből...

Hogyan süssünk kenyeret? Hogyan süssünk kenyeret?
Szerző: Hadjiandreou, Emanuel
Kiadó: Sanoma Kiadó (2014)

A hobbiszakácsok az utóbbi években világszerte újra felfedezik az otthoni kenyérsütés örömeit. A kézműves...

Francia pezsgők Francia pezsgők
Szerző: Bichel, Rolf
Kiadó: Kossuth Kiadó (2001)

A pezsgők szerelmesei jól ismerik hazájuk pezsgőit, de a francia pezsgők között nem mindig ismerik ki magukat....

Hozzávalók Hozzávalók
Szerzők: Werle, Louke, Cox, Jill
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára,...

Fűszeres receptgyűjtemény Fűszeres receptgyűjtemény
Szerző: Romváry Vilmos
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)

Mintegy hatvanféle fűszer bemutatásán túl több száz finom étel receptjét is tartalmazza a téma...

Az Ínyesmester éléskamrája Az Ínyesmester éléskamrája
Szerkesztők: Akantisz Gézáné, Dr. Sárkány Pál, Lelkes Lajos, Siklós Olga
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1978)
Fűszerkalauz Fűszerkalauz
Szerkesztő: Dr. Pesthy Gábor
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1991)

Nem túl hízelgő, ha egy ételről azt mondjuk: nincs sava-borsa. Ezt a kis könyvet azoknak ajánljuk, akik...

Balatoni borok Balatoni borok
Szerző: Laposa József
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)

Kapcsolódó cikkek