Vadételek

Feltételek: vadétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
vadételfajták
népek vadételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

112 találat

Fogolypecsenye szalonnában
Fogolypecsenye szalonnában
Fogolysült | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütésre előkészített madarakat kívül-belül besózzuk, és megszórjuk majoránnával.
2. A szalonnából 4 vékony szeletet vágunk, a többit csíkokra aprítjuk. A csíkokkal megtűzdeljük a madarak mellét...
Tejfölös fácánleves
Tejfölös fácánleves
Fácánerőleves | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megtisztított, kb. 80 dkg-os fácánt kettévágjuk, és sós vízben, lassú forralással puhára főzzük. Leszűrjük, a húslét félretesszük, a húst kicsontozzuk, kis darabokra vágjuk.
2. A zöldségeket me...
Fogoly csokoládémártásban
Fogoly csokoládémártásban
60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A foglyokat alaposan megmossuk, megszárítjuk, és kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal. A melleket szalonnával körültekerjük, és az egész foglyokat konyhai cérnával formára kötözzük.
2. A zsír...
Párolt bab fogollyal
Párolt bab fogollyal
Húsos-babos egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap friss vízbe tesszük, és 30 percig főzzük.
2. Közben a foglyot sóval és borssal bedörzsöljük, és lisztben megforgatjuk.
3. Az olívaolajat lábosba...
Vaddisznósült szalmi módra
Vaddisznósült szalmi módra
Vörösboros vaddisznó | több mint 2 óra | drága | könnyen elkészíthető
1- A pác hozzávalóinak összekeverésével elkészítjük a pácot.
2. A húst nagyobb darabokra vágjuk, tálba tesszük, ráöntjük az elkészített páclét, és lefedve 2 napra (!) hűvös helyre tesszük. A húsdarab...
Fogolypecsenye szalonnaköntösben
Fogolypecsenye szalonnaköntösben
Fogolysült | 50 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a borókabogyót a fogoly hasüregébe, sózzuk, borsozzuk, kössük össze a lábukat, tekerjük be a szalonnaszeletekkel.
2. Fektessük tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg őket. Á...
Vadmalacragu
Vadmalacragu
Vadragu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Hosszúkás szeletkékre vágtam a szép, világos húst.
2. A felvágott hagymát megfuttattam pár kockányi sós szalonnán és ezen kissé előpirítottam a vadmalaccomb-szeleteket.
3. Ezután kiszedtem a hú...
Spenótsaláta fürjjel
Spenótsaláta fürjjel
40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A spenótot átválogatjuk, az endíviasalátát megtisztítjuk. A spenótot és a salátát alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük, és falatnyi darabokra tépkedjük. 4 tányért kibélelünk a spenóttal és a salá...
Pásztorétel manchai módra
Pásztorétel manchai módra
Ragu vegyes húsból, Vadragu | 120 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A sót és 1,25 dl vizet hozzáadunk, és az egészet sima tésztává gyúrjuk össze. Szükség szerint még egy kis vizet adunk hozzá, hogy a tészta rugalmas legyen. A tés...
Töltött dámszarvasgerinc
Töltött dámszarvasgerinc
Töltött szarvasgerinc | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A kicsontozott szarvasgerincet tiszta konyharuhán kiterítjük.
2. A töltelékhez a darált húst, a szalonnát, a sonkát, a tojást és a zsemlemorzsát összekeverjük, sóval, borssal és szerecsendióval fű...
Metélt nyúlraguval
Metélt nyúlraguval
Nyúlragu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst megmossuk, a csontokkal együtt nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát, sárgarépát, zellert és a gyökeret megtisztítjuk, felaprítjuk.
2. Az olajat és a vajat nagyobb serpenyő­ben felforrósítju...
Édes-savanyú vadhús
Édes-savanyú vadhús
Őzragu | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megtisztítjuk a borsót, a kukoricát, az újhagymát meg a paprikát. E két utóbbit 2,5 cm-es darabokra vágjuk.
2. Vékony csíkokra vágjuk a húst (1. kép). Nagyobb serpenyőben vagy wokban olajat hevítü...
Vadhúsgombóc likőrös narancsmártásban
Vadhúsgombóc likőrös narancsmártásban
Húsgolyó gyümölcsös mártásban | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A ledarált vadhúst egy tálban elkeverjük a hagymával, a répával meg a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, és kézzel jól összedolgozzuk.
2. A húsmasszából 16 egyforma gombócot formálunk (1. ké...
Szarvastál
Szarvastál
Szarvasragu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 2-es fokozat).
2. Öntöttvas lábasban vagy tűzálló jénai tálban az olajat közepes tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a szarvashúst, pancettát és 5-8 per...
Fácánhússal készült lasagne apró hagymával és zöldborsóval
Fácánhússal készült lasagne apró hagymával és zöldborsóval
Húsos lasagne | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zsíros sertéshúst forrásban lévő sós vízben 3 percig lassan főzzük, leszűrjük, és megtöröljük.
2. Egy serpenyőben a sertéshúst és a hagymát világosbarnára pirítjuk (1. kép). A serpenyőt félretes...
Káposztatekercs fogolyhússal
Káposztatekercs fogolyhússal
Töltött káposzta | 90 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A fogolymelleket félbevágjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. Egy lábosban 2 evőkanál olajat felforrósítunk, és a fogolymelleket mindkét oldalukon megpirítjuk benne. A szalonnát és a hagymát hozzáad...
Marinírozott fogoly
Marinírozott fogoly
Marinírozott fogoly | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A foglyokat megmossuk, leszárogatjuk, kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal. Konyhai cérnával formára kötözzük őket.
2. Az olívaolaj felét mély serpenyőben felforrósítjuk, és a foglyokat minde...
Fürj mandulás gránátalmamártásban
Fürj mandulás gránátalmamártásban
Sült fürj | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fürj előkészítéséhez éles késsel vagy konyhai ollóval vágjuk végig a madarak gerincének két oldalát, és távolítsuk el a gerincoszlopot. Terítsük ki a fürjeket, a vágott felükkel lefelé.
2. A fűs...
Diós, hagymás sült szárnyas lankarani módra
Diós, hagymás sült szárnyas lankarani módra
Fácánsült | 100 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A szárnyast adagnyi darabokra vágjuk. A gránát­almát megmossuk, többször beleszúrunk, konyhai hálóba vagy nagyon vékony konyharuhába csa­varjuk (a gyümölcs adja az étel izét és színét).
2. Az egé...
Pappardelle fácánhússal
Pappardelle fácánhússal
Húsos pappardelle | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Ha magunk gyúrjuk a tésztát , néhány órával előbb készítsük el.
2. A fácánhúst porcelán vagy kerámiatálba tesszük. Hozzáadjuk a felnegyedelt lila hagymát és sonkahagymát, a nagyobb darabokra vág...
további találatok...