Tenger gyümölcsei

Feltételek: tenger gyümölcse

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

930 találat

Tavaszi rák ropogós gyömbércsíkokkal
Tavaszi rák ropogós gyömbércsíkokkal
Rákropogós, Vegyes zöldséges rákragu | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A meghámozott gyömbért nagyon vékony csíkokra vágjuk (1. kép). Egy wokban 3 cm-nyi olajat forrósítunk.
2. Beletesszük a gyömbércsíkokat és kb. 1 perc alatt ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljü...
Olajban sült tészta thai módra
Olajban sült tészta thai módra
Sült rizstészta garnélával | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az újhagymát megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk és vékony karikákra vágjuk. A kínai kelt megtisztítjuk, megmossuk és vastag csíkokra vágjuk. A bambuszrügyet lecsepegtetjük és keskeny csíkokra ...
Királyrák fűszeres paradicsommártásban
Királyrák fűszeres paradicsommártásban
Paradicsomos rákragu | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A napon szárított paradicsomot mozsárban krémesre keverjük.
2. A megtisztított hagymát kockákra vágjuk (1. kép).
3. Az olajat wokban megforrósítjuk, beletesszük a hagymát a zúzott fokhagymát, 2-...
Thai tintahalsaláta
Thai tintahalsaláta
Tenger gyümölcsei saláta | 55 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A saláta készítéséhez ejtsünk egy egyszeri vágást a tintahal testén éles késsel, és nyissuk szét. Majd irdaljuk be a húsát hosszában és keresztben is.
2. Forrósítsuk fel az olajat egy teflon serpe...
Rák kókuszbundában
Rák kókuszbundában
Bundázott sült rák | 35 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Tálban összekeverjük a kókuszreszeléket a zsemlemorzsával, a zöldcitrom reszelt héjával, sóval és kínai ötfűszerkeverékkel (1. kép).
2. A tojásfehérjét másik tálban enyhén felverjük (2. kép).
3. ...
Tojáslepény rákkal töltve
Tojáslepény rákkal töltve
Omlett tenger gyümölcseivel | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat wokban megforrósítjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk (1. kép).
2. Beletesszük a wokba a garnélarákot, a zöldhagymát és a szójababcsírát. 2 percig kevergetve ...
Kagyló fehérborban
Kagyló fehérborban
Fehérboros fekete kagyló, Vénuszkagyló | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kagylókat megmossuk, és ha szükséges gyökérkefével lesúroljuk (bár legtöbbször előre tisztítva árulják). A nyitott kagylókat kidobjuk.
2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, durvára vágjuk. A...
Töltött tintahal
Töltött tintahal
Töltött tintahal | 55 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tisztítsuk meg a tintahalat anélkül, hogy félbevágnánk. Vegyük ki belőle a szépiacsontot, a tintahózacskót és a belső részeket. Húzzuk le a bőrét, és vágjuk ki a szemét. Folyó víz alatt mossuk meg ...
Csőben sült zarándokkagyló
Csőben sült zarándokkagyló
Sült zarándokkagyló | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A gondosan megmosott kagylókat (konyharuha segítségével) a jobb kezünkkel a munkafelületre szorítjuk, úgy, hogy a lapos héjfél legyen lefelé. Majd hegyes, rövid , de erős kést illesztünk a héjak kö...
Serpenyős kalmár feketebabmártással
Serpenyős kalmár feketebabmártással
Wokban sült kalmár | 40 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A karoktól megfosztott tintahalat hosszában negyedekre vágjuk. Egy kis, éles kés hegyével négyzet alakban bemetsszük a húsát, anélkül hogy átvágnánk. Konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk.
2. A p...
Sáfrányos rizs kalmárral
Sáfrányos rizs kalmárral
Rizses egytál tenger gyümölcseivel | 50 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A kalmárt megtisztítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk.
2. Egy nagy lábosban, közepes lángon felhevítjük az olajat, pár percig kevergetjük rajta a hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot, a paradics...
Chilis kalmár üvegtészta-salátával
Chilis kalmár üvegtészta-salátával
Chilis kalamári, Kalamári bő olajban sütve | 65 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A szárított garnélát egy kis hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 10 percig ázni hagyjuk. Lecsepegtetjük és finomra aprítjuk, majd visszatesszük a tálba, felöntjük a rizsborral, és további felhasz...
Tintahalnyárs
Tintahalnyárs
Sült tintahal | 30 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 220 °C-ra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Egy tepsit kiolajozunk. A tintahalakat hurkapálcára fűzzük. A halakat sózzuk, borsozzuk.
2. A fokhagymát, a petrezselymet és a zsemle...
Tésztabatyuk
Tésztabatyuk
Szélesmetélt rákkal | 40 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Sütőpapírból 10 cm x 30 cm-es téglalapokat vágunk ki.
2. Egy nagy lábosban sózott vizet forralunk. Beletesszük a metélt tésztát, 2-3 percig főzzük, hogy éppen csak meglágyuljon (al dente). Alaposa...
Ropogós rákcsomag
Ropogós rákcsomag
Rákkal töltött tésztatekercs | 45 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Éles késsel bevágjuk a rákfarok gömbölyű részét (1. kép), majd deszkára téve lenyomjuk, így szétlapítjuk. Enyhén sózzuk.
2. Tálban összekeverjük a darabos földimogyoróvajat a chilimártással (2. ké...
Sütőben sült scampi naranccsal
Sütőben sült scampi naranccsal
20 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A rákokat a bacon- vagy szalonnaszeletekbe tekerjük.
2. Tűzálló edénybe rakjuk és mandulaforgáccsal megszórjuk, narancslével megcsöpö...
Békacomb paradicsommártásban
Békacomb paradicsommártásban
Sült békacomb | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, és megpároljuk benne a fokhagymát.
2. Mielőtt pirulni kezdene, kivesszük a serpenyőből, és az olajban megpirítjuk a békacombokat.
3. Mikor fehérek lesz...
Vénuszkagyló számoszi módra
Vénuszkagyló számoszi módra
Vénuszkagyló | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A kagylót megmossuk és megtisztítjuk. Azokat, amelyek nyomásra nem táródnak össze reflexszerűen vagy sérültek, kidobjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. A kagylót bel...
Fűszeres fésűkagyló morzsában
Fűszeres fésűkagyló morzsában
Sült fésűkagyló | 35 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A kagylót a vöröshagymával, a fokhagymával, 2 evőkanál petrezselyemmel, a csipetnyi reszelt szerecsendióval és szegfűszeggel egy tálkában elkeverjük, sóval és borss...
Metélt kék kagylóval
Metélt kék kagylóval
Vékonymetélt kagylóval | 110 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A héjas kék kagylót sós meleg vízben 60 percig áztatjuk.
2. Átöntjük egy nagy fazékba, s közepes lángon kb. 10 percig főzzük. Amelyik kagyló héja nem nyílt ki, kidobjuk. A főzővizet leszűrjük és ...
további találatok...