Téli ételek

Feltételek: téli

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

609 találat

Töpörtyűgombóc leves
Töpörtyűgombóc leves
Töpörtyűgombóc | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A finomra vágott töpörtyűt összegyúrjuk a tojásokkal, a zsemlemorzsával, a liszttel, sóval, a majoránnával és a petrezselyemzölddel.
2. A masszát 60 percig pihentetjük, majd vizes kézzel gombócoka...
Lencsesaláta
Lencsesaláta
Lencsesaláta | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lencsét jól átmossuk, majd feltesszük főni a vízben a hagymával (amelybe előzőleg beleszúrjuk a szegfűszegeket) és a babérlevéllel együtt. A forrástól számítva 25 percen át főzzük közepes lángon,...
Ribollita
Ribollita
Bableves hús nélkül | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megmossuk és durvára daraboljuk a zöldségféléket (pl. kelkáposzta, spenót, rukkola). Megtisztítjuk a sárgarépát, megmossuk a zellert, majd mindkettőt először csíkokra, majd kockákra vágjuk. A megti...
Narancs vörösborban
Narancs vörösborban
Narancssaláta | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük össze a bort, a vizet, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a citromkarikákat egy edényben, és forraljuk fel. Kevergessük, hogy a a cukor elolvadjon, majd alacsony tűzön pároljuk 3 perci...
Francia sütőtöktorta mandulával
Francia sütőtöktorta mandulával
Töktorta | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megtisztított sütőtököt vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük.
2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
3. A sütőtököt a...
Fügetorta
Fügetorta
Fügetorta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az aszalt füge végét lecsippentjük, tálba tesszük és felöntjük annyi meleg vízzel, amennyi ellepi. Egy éjszakán át áztatjuk.
2. Leszűrjük, lábosba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi...
Sárgaborsó-krémleves
Sárgaborsó-krémleves
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sárgaborsót 12 órával a főzés előtt áztassuk vízbe, hogy megpuhuljon.
2. Az áztatási idő elteltével szűrjük le, és a finomra vágott hagymával tegyük fel főni friss vízben, közepes tűzön, lefedve...
Sütőtökös meglepetés
Sütőtökös meglepetés
Sütőtökös sütemény | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőtököt 160 fokra előmelegített sütőben süssük puhára. Hagyjuk hűlni, majd kanállal kaparjuk ki a belsejét.
2. Keverjük össze a morzsásra tört amaretti keksszel, a mazsolával (áztassuk langyo...
Mrs. Beeton's Negus
Mrs. Beeton's Negus
Borpuncs | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Öntsük a bort egy kancsóba.
2. A kockacukorral dörzsöljük le a citrom héjáról a sárga réteget, majd facsarjuk ki a a citrom levét is és szűrjük le.
3. Adjuk hozzá a cukrot a és citromlevet a vörö...
Részeges körte
Részeges körte
Körtekompót | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Meghámozzuk a körtét - a szárát meghagyjuk -, a talpánál kezdve kimagozzuk.
2. A cukrot, a bort, a gint és 3 dl vizet egy magas falú serpenyőben addig melegítünk, amíg a cukor felolvad.
3. A kev...
Agen-i torta
Agen-i torta
Aszaltgyümölcsös torta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el a tésztát .
2. Béleljünk ki egy kerek tortaformát a tésztával. Szurkáljuk meg az alját, és rakjuk rá a kimagozott aszalt szilvát. Ha kemény a szilva, főzzük meg, vagy áztassuk hideg ...
Sütőtök-krémleves
Sütőtök-krémleves
Sütőtökleves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le a sütőtök (amelyből jobb, ha nem hosszúkás, hanem kerekded formájút választunk) tetején a száras részt, majd távolítsuk el a magokat és a magok körüli rostos, szálas részt, így a tök olya...
Piros-sárga grépfútital
Piros-sárga grépfútital
Gyümölcsnektár/gyümölcslé | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Levágunk két vékony grépfrútszeletet és cikkekre vágjuk, a maradék levét kicsavarjuk.
2. Nyolc talpas pohár citromlével bedörzsölt peremét cukorba mártjuk, a poharakat megtöltjük a grépfrútlével.
...
Almaszósz
Almaszósz
Almamártás | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cukrot és a vizet lábosba tesszük, és addig melegítjük, amíg a cukor felolvad.
2. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt almát. Gyakori kevergetés mellett kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
3. ...
Gesztenyés habcsók
Gesztenyés habcsók
Habcsók | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 120 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk 2 sütőlemezt.
2. A tojásfehérjét a sóval robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük. Apránként beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a citr...
Körte és aszalt szilva vörösborban
Körte és aszalt szilva vörösborban
Sült körte | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1, Tisztítsuk meg a nem túl érett körtéket, és alulról távolítsuk el késsel a magházukat. Tegyük őket megfelelő nagyságú lábasba.
2. Készítsünk levet 2 dl vörösborból, a vízből, a cukorból és a fahéj...
Olasz bableves
Olasz bableves
Bableves hús nélkül | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot 12 órán keresztül hagyjuk állni a vízben, hogy megszívja magát, majd öblítsük le, az áztatólevet pedig öntsük ki. Tegyük egy fazékba, öntsük fel tiszta vízzel és forraljuk fel, majd állítsu...
Hot and spicy apple cider
Hot and spicy apple cider
Borpuncs | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük fel az almabort a szegfűszeggel, a fahéjjal és a cukorral a tűzhelyre.
2. Kis lángon hevítsük csaknem forráspontig.
3. Azután vegyük le és keverjük bele a whiskyt, majd szűrjük egy hőálló ...
Fahéjas-almás wassail
Fahéjas-almás wassail
Almapuncs | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a citrom-, az ananász- és narancslét, a barna cukrot, a fahéjrudakat, a szerecsendiót és a gyömbért egy nagy főzőedénybe, a tűzhelyre, közepesnél valamivel gyengébb lángra és forraljuk fel.
...
Narancsos gőzpuding
Narancsos gőzpuding
Narancsos gőzpuding | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Előkészítünk egy 1,5 literes gőzpudingformát, ha nincs zárható gőzpudingformánk, használjunk tűzálló tálat. A tálat vastagon kivajazzuk, és kibéleljük sütőpapírral. A munkafelületre alufóliát fekte...
további találatok...