Tavaszi ételek

Feltételek: tavaszi

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1702 találat

Lazacszeletek roston
Lazacszeletek roston
Grillezett lazac | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szeleteket, majd jól itassuk le egy konyharuhával.
2. Sózzuk, borsozzuk. Vékonyan olajozzuk, majd szórjuk meg prézlivel.
3. Helyezzük a rostélyra a halszeleteket és oldalanként 6-8 ...
Gyümölcskocsonya
Gyümölcskocsonya
Vegyes gyümölcs zselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Megmossuk a ribizlit, a szemeket leszedjük a szárakról. A meggyet is megmossuk, kimagozzuk. A málnát inkább ne mossuk meg, hanem csak válogassuk ki a már nem friss és nem szép szemeket. Az epret me...
Gyümölcsös borhab
Gyümölcsös borhab
Borhab | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojást, a tojások sárgáját és a cukrot fémtálba tesszük, jól összekeverjük, majd felöntjük a borral.
2. Gőz fölött kis lángon, fakanállal állandóan keverve addig főzzük, amíg be nem vonja egy fé...
Florentinkalap
Florentinkalap
Málnatorta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 20 cm átmérőjű, félgömb alakú tortaformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban robotgéppel (a ...
Krumplis-babos vékonymetélt pestóval
Krumplis-babos vékonymetélt pestóval
Zöldséges vékonymetélt | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Főzzük a zöldbabot enyhén sós, forrásban lévő vízben 4-6 perc alatt roppanósra, majd szűrjük le.
2. Főzzük a vékonymetéltet enyhén sós, forrásban lévő vízben 5 percig.
3. Adjuk hozzá a krumplit é...
Tésztasaláta sajttal és rukkolával
Tésztasaláta sajttal és rukkolával
Sajtos tésztasaláta, Zöldséges tésztasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot és a chilit egy salátástálba, és ízesítsük sóval.
2. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Csöpögtessük le, és ...
Spenótszuflé fehérboros szósszal
Spenótszuflé fehérboros szósszal
Spenótfelfújt | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kenyérdarabokat tálba tesszük, tejjel leöntjük, és 5 percig áztatjuk.
2. A spenótot folyó hideg vízben lemossuk, és serpenyőben 3 percig fonnyasztjuk. A levét leöntjük, kinyomkodjuk, durvára vá...
Tavaszi sajtfondü
Tavaszi sajtfondü
Sajtfondü | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fondütálat bedörzsöljük fokhagymával, beleöntjük a bort és felmelegítjük. Ezután beletesszük a reszelt sajtokat, egyenletesen úgy keverjük, mintha nyolcasokat írnánk a kanállal. Folyamatosan addi...
Cavatelli rukkolával és burgonyával
Cavatelli rukkolával és burgonyával
Burgonyás cavatelli | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A felszeletelt fokhagymát pirítsuk meg néhány evőkanálnyi olajon, majd adjuk hozzá a bazsalikomot és a paradicsomkonzervet.
2. Fűszerezzük a sóval, forraljuk fel, majd főzzük tovább gyenge tűzön....
Vargányaleves garnélával és spárgával
Vargányaleves garnélával és spárgával
Rákleves | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A csirkealaplevet leszűrjük, hogy levesünk tiszta, tökéletes alapját képezhesse.
2. Egy bambuszpálca segítségével a garnélákat teljesen megtisztítjuk páncéljuktól, fejüket és a testben meg a far...
Sonkás-borsós rövid csőtészta
Sonkás-borsós rövid csőtészta
Zöldborsós penne, Húsos penne | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne hirtelen 2-3 percig a mogyoróhagymát, míg üveges lesz.
2. Adjuk hozzá a sonkát és süssük ropogós, aranyszínűre 3-4 perc a...
Málna-szóda
Málna-szóda
Alkoholmentes koktél, Fagylalt gyümölccsel tálalva | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a málnaszemeket 4 evőkanál fagylalttal turmixgépbe, és keverjük simára.
2. A többi fagylaltot rakjuk egy szódavizes pohárba vagy egy desszertes üvegcsészébe, és öntsük rá a málnás keverék...
Mangó áfonyával és eperrel
Mangó áfonyával és eperrel
Vegyes gyümölcssaláta, Mangósaláta | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a mangót és az áfonyát egy közepes tálba.
2. Szórjuk meg a cukorral, és locsoljuk le a borral, majd keverjük jól össze.
3. Hűtsük hűtőszekrényben 60-120 percig.
4. Tálaljuk hidegen, s kül...
Szélesmetélt spenótmártással és gorgonzolával
Szélesmetélt spenótmártással és gorgonzolával
Spenótos szélesmetélt, Sajtos szélesmetélt | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és a vajon üvegesre pároljuk.
2. A spenótot még fagyottan hozzáadjuk, és lefedve, mérsékelt hőfokon 10 percig pároljuk, közben többször megkeverjük.
...
Pirított zöldségek tojásfehérje omlettel
Pirított zöldségek tojásfehérje omlettel
Tojásos pirított zöldség | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojások szétválasztása után a fehérjéket negyed teáskanálnyi sóval alaposan felverjük.
2. Egy magas falú serpenyőben vagy wokban közepes tűzön 1 evőkanál vajat megolvasztunk. A tojásfehérjéket k...
Sajtos-fügés-rukkolás panini
Sajtos-fügés-rukkolás panini
Sajtos melegszendvics, Gyümölcsös melegszendvics | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a kontaktgrillt vagy a szendvicssütőt közepesnél magasabb fokozaton.
2. Vágjuk 2-3 darabba a bagettet, majd hosszában vágjuk félbe a darabokat, és kenjük meg őket néhány evőkanálnyi...
Zöldsaláta grépfrúttal
Zöldsaláta grépfrúttal
Gyümölcsös zöldsaláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez tegyük a zöldsalátát egy tálba, és keverjük hozzá a grépfrút gerezdjeit meg a káposztát, illetve lilahagymát.
2. Az öntethez keverjük ki az olajat a citrom és a narancs levév...
Serpenyőben sült libamáj zöld spárgával
Serpenyőben sült libamáj zöld spárgával
Sült libamájszeletek | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg és csepegtessük le a vegyes zöldsalátát, tisztítsuk meg a spárgát, majd 10 percre dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Miután kivettük, tartsuk melegen.
2. A libamájat vágjuk 8 szeletre. Só...
Málnadzsem
Málnadzsem
Málnalekvár | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Néhány kistányért tegyünk a hűtőbe, később szükségünk lesz rá. A gyümölcsöt tegyük befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe. Adjunk hozzá 1,5 dl vizet és csurgassuk bele a fél citrom levét, hogy ...
Kuszkusz zöldborsóval és spárgával
Kuszkusz zöldborsóval és spárgával
Zöldséges kuszkusz | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kuszkuszt tálba szórjuk, hozzáadjuk a köményt, 1 evőkanál olívaolajat és a sót.
2. Forró vízzel felöntjük, majd 10 percig pihentetjük, amíg a kuszkusz a vizet felszívja. Villával összetörjük, é...
további találatok...