Tavaszi ételek

Feltételek: tavaszi

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1709 találat

Vajas málnakrém
Vajas málnakrém
Málnakrém | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A málnát robotgépben összekeverjük a citromlével, majd átszűrjük, hogy ne maradjanak benne magok.
2. A pürét átöntjük egy nyeles lábasba, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd kis lángon addig kev...
Cool Strawberry Daiquiri koktél
Cool Strawberry Daiquiri koktél
Grapefruitos koktél, Eperkoktél, Rummal készült koktél | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a rumot, a grapefruitlét, a cukorszirupot, a szamócákat (egyet hagyjunk meg - szárastól - a díszítéshez), valamint a jeget turmixgépbe.
2. Keverjük pár másodpercig, hogy kásás maradjon.
3....
Szicíliai kalácskoszorú
Szicíliai kalácskoszorú
Fonott kalács, Vajas kalács | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy sütőlemezt.
2. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a tojást a cukorral, a sóval és a vaníliakivonattal.
...
Nyers zöldségétel
Nyers zöldségétel
Vegyes hideg zöldségtál | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megmossuk a zöldségeket, az édesköményből és a radicchióból eltávolítjuk a fonnyadt részeket, meghámozzuk a sárgarépát. Minden zöldséget vastagabb csíkokra vágunk.
2. Mindenkinek készítünk egy tál...
Zöldséges nudli
Zöldséges nudli
Zöldséges nudli | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kevés forrásban lévő vízben főzzük meg a spenótot. Csepegtessük le és hűtsük le teljesen. A felesleges vizet nyomkodjuk ki belőle és aprítsuk fel.
2. Adjuk a spenótpüréhez a többi hozzávalót (a re...
Szalámis-sajtos-rukkolás tekercs
Szalámis-sajtos-rukkolás tekercs
Sajtos melegszendvics, Szalámis melegszendvics, Rukkolás melegszendvics | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Csomagoljuk a piadinákat (olasz lepénykenyereket) vagy a tortillákat két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. ...
Gyümölcskocsonya
Gyümölcskocsonya
Vegyes gyümölcs zselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Megmossuk a ribizlit, a szemeket leszedjük a szárakról. A meggyet is megmossuk, kimagozzuk. A málnát inkább ne mossuk meg, hanem csak válogassuk ki a már nem friss és nem szép szemeket. Az epret me...
Krumplis-babos vékonymetélt pestóval
Krumplis-babos vékonymetélt pestóval
Zöldséges vékonymetélt | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Főzzük a zöldbabot enyhén sós, forrásban lévő vízben 4-6 perc alatt roppanósra, majd szűrjük le.
2. Főzzük a vékonymetéltet enyhén sós, forrásban lévő vízben 5 percig.
3. Adjuk hozzá a krumplit é...
Lazacszeletek roston
Lazacszeletek roston
Grillezett lazac | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szeleteket, majd jól itassuk le egy konyharuhával.
2. Sózzuk, borsozzuk. Vékonyan olajozzuk, majd szórjuk meg prézlivel.
3. Helyezzük a rostélyra a halszeleteket és oldalanként 6-8 ...
Clafoutis zöldségekkel és sajttal
Clafoutis zöldségekkel és sajttal
Sajtos rakott vegyes zöldség | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. Egy serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük az olajat, és a mogyoróhagymát puhára dinszteljük. Belekeverjük a cukkinit, a sárgarépá...
Florentinkalap
Florentinkalap
Málnatorta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 20 cm átmérőjű, félgömb alakú tortaformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban robotgéppel (a ...
Gyümölcsös borhab
Gyümölcsös borhab
Borhab | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojást, a tojások sárgáját és a cukrot fémtálba tesszük, jól összekeverjük, majd felöntjük a borral.
2. Gőz fölött kis lángon, fakanállal állandóan keverve addig főzzük, amíg be nem vonja egy fé...
Sajtos-fügés-rukkolás panini
Sajtos-fügés-rukkolás panini
Sajtos melegszendvics, Gyümölcsös melegszendvics | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a kontaktgrillt vagy a szendvicssütőt közepesnél magasabb fokozaton.
2. Vágjuk 2-3 darabba a bagettet, majd hosszában vágjuk félbe a darabokat, és kenjük meg őket néhány evőkanálnyi...
Spenótszuflé fehérboros szósszal
Spenótszuflé fehérboros szósszal
Spenótfelfújt | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kenyérdarabokat tálba tesszük, tejjel leöntjük, és 5 percig áztatjuk.
2. A spenótot folyó hideg vízben lemossuk, és serpenyőben 3 percig fonnyasztjuk. A levét leöntjük, kinyomkodjuk, durvára vá...
Tésztasaláta sajttal és rukkolával
Tésztasaláta sajttal és rukkolával
Sajtos tésztasaláta, Zöldséges tésztasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot és a chilit egy salátástálba, és ízesítsük sóval.
2. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Csöpögtessük le, és ...
Mangó áfonyával és eperrel
Mangó áfonyával és eperrel
Vegyes gyümölcssaláta, Mangósaláta | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a mangót és az áfonyát egy közepes tálba.
2. Szórjuk meg a cukorral, és locsoljuk le a borral, majd keverjük jól össze.
3. Hűtsük hűtőszekrényben 60-120 percig.
4. Tálaljuk hidegen, s kül...
Serpenyőben sült libamáj zöld spárgával
Serpenyőben sült libamáj zöld spárgával
Sült libamájszeletek | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg és csepegtessük le a vegyes zöldsalátát, tisztítsuk meg a spárgát, majd 10 percre dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Miután kivettük, tartsuk melegen.
2. A libamájat vágjuk 8 szeletre. Só...
Zöldsaláta grépfrúttal
Zöldsaláta grépfrúttal
Gyümölcsös zöldsaláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez tegyük a zöldsalátát egy tálba, és keverjük hozzá a grépfrút gerezdjeit meg a káposztát, illetve lilahagymát.
2. Az öntethez keverjük ki az olajat a citrom és a narancs levév...
Tavaszi sajtfondü
Tavaszi sajtfondü
Sajtfondü | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fondütálat bedörzsöljük fokhagymával, beleöntjük a bort és felmelegítjük. Ezután beletesszük a reszelt sajtokat, egyenletesen úgy keverjük, mintha nyolcasokat írnánk a kanállal. Folyamatosan addi...
Cavatelli rukkolával és burgonyával
Cavatelli rukkolával és burgonyával
Burgonyás cavatelli | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A felszeletelt fokhagymát pirítsuk meg néhány evőkanálnyi olajon, majd adjuk hozzá a bazsalikomot és a paradicsomkonzervet.
2. Fűszerezzük a sóval, forraljuk fel, majd főzzük tovább gyenge tűzön....
további találatok...