Adriá, Ferran

Adriá, Ferran Pályafutását mosogatóként kezdte, majd a katonai szolgálatot is a konyhában töltötte. Ezt követően került a Rosesben, a Costa Brava egyik kis öblében található El Bulli nevű étterembe, ahol 25 éve dolgozik. A három Michelin-csillagos éttermet, melynek Adriá ma már társtulajdonosa, az angol Restaurant magazin a világ legjobb éttermének választotta. Ezt a címet az El Bulli öt alkalommal is elnyerte (2002, 2006, 2007, 2008, 2009). Az El Bulli 2011 júliusában bezárt, a zárónapról filmet is forgattak. Adriá gasztronómiai kutatásokra létrehozott alapítványának szenteli magát, s 2014-re tervezik egy új étterem megnyitását.

A szerző könyvei

Egy nap az elBulliban Egy nap az elBulliban
Szerzők: Adriá, Ferran, Soler, Juli, Adriá, Albert
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

A Spanyolországban található elBullit a világ legjobb éttermeként tartják számon. A személyzet minden évben...

Mindennapi ínyencségek Mindennapi ínyencségek
Szerző: Adriá, Ferran
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

A "Mindennapi ínyencségek" az első otthoni használatra szánt szakácskönyv Ferran Adriától, a legendás...