Szabadtéren készülő ételek


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
eszközök
népek konyhái
főbb eljárások
nehézségi fok
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan

Szűrők megjelenítése ▾

654 találat

Bárány-barbecue
Bárány-barbecue
Mézes grillezett bárány | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk fel a padlizsánt 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk meg a tengeri sóval, és hagyjuk állni 30 percig, majd rázzuk le róla a fölösleges sót.
2. Kenjük be a padlizsánokat és a hosszában negyedekre...
Zsályás báránymáj szilvával
Zsályás báránymáj szilvával
Grillezett báránymáj | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az apróra vágott zsályát összekeverjük az olajjal és kevés őrölt borssal.
2. A májat félujjnyira felszeleteljük, s a zsályás pácba forgatjuk, legalább 120 percre.
3. A pácból kiszedve a májat gri...
Székely fatányéros
Székely fatányéros
Roston sült sertéstarja | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fokhagymát törünk rájuk.
2. Rövid ideig hagyjuk érlelődni, majd faszénen, vagy roston megsütjük.
Idényzöldséggel vagy salátával tálaljuk. Télen...
Lazacszeletek roston
Lazacszeletek roston
Grillezett lazac | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szeleteket, majd jól itassuk le egy konyharuhával.
2. Sózzuk, borsozzuk. Vékonyan olajozzuk, majd szórjuk meg prézlivel.
3. Helyezzük a rostélyra a halszeleteket és oldalanként 6-8 ...
Csirke tandori-jellegű páccal
Csirke tandori-jellegű páccal
Grillezett tandori csirkecomb | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Éles késsel vágjuk körbe az összes csirkecomb nyeles végén a vékony húst és távolítsuk el a vaskos ízületet. (Ezt megtehetjük a pácolás után is.) Tegyük a combokat egy fémmentes edénybe, vagy üvegt...
Forró avokádó bazsalikomos öntettel
Forró avokádó bazsalikomos öntettel
Grillezett avokádó | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A bazsalikomolaj készítéséhez tegyük a szár nélküli bazsalikomleveleket egy tálkába és öntsünk rájuk forró vizet. Hagyjuk benne fél percig. Csepegtessük le, öblítsük le hideg vízzel, majd csepegtes...
Fügebarbecue Marsala borral
Fügebarbecue Marsala borral
Grillezett füge | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fügét bevagdossuk három-négy metszéssel. Két sütőlemezt fóliával kibélelünk, hogy a fügék hatosával egyetlen rétegben elférjenek benne. A fügéket talpra állítjuk, és hogy szép fényesek legyenek, ...
Hagyma petrezselymes öntettel
Hagyma petrezselymes öntettel
Grillezett hagyma | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük elő a grillsütőt. Egy nagyobb, lapos tálon terítsük szét a hagymaféléket.
2. Az olajat és a citromlevet keverjük össze, majd öntsük a hagymákra. Ezt követően óvatosan forgassuk meg, majd...
Tokhalsaslik
Tokhalsaslik
Roston sült hal | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halat 4-5 dekás darabokra vágjuk, sózzuk, borsoz­zuk, bedörzsöljük a tejszínnel.
2. Acélnyársra húzzuk a haldarabokat, és nyílt lángon 7-10 percig grillez­zük, közben egyszer megfordítjuk.
3. ...
Grillezett bárány balzsamos-levendulás pácban
Grillezett bárány balzsamos-levendulás pácban
Balzsamecetes grillezett bárány | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Helyezzük a bárányoldalast (lehetőleg négybordányi darabokat használjunk) egy keverőtálba vagy széles tálba, és szórjuk meg a felvágott mogyoróhagymával.
2. Szórjuk rá a bárányra a felaprított fri...
Hagymanyárs babérlevéllel
Hagymanyárs babérlevéllel
Sült hagyma | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát forró, sós vízben 5 percig blansírozzuk, majd lecsöpögtetjük és megszárítjuk.
2. Vízbe áztatunk 4 hurkapálcát, és egy-egy pálcára lapos oldalával lefelé 5 hagymát szúrunk a félbevágott b...
Krém grillezett padlizsánból
Krém grillezett padlizsánból
Padlizsánkrém | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük forróra.
2. A megmosott padlizsánokat tűzdeljük meg a megtisztított és hosszában 3-4 részre vágott fokhagymákkal, és fektessük a forró ro...
Sonka mangómázzal
Sonka mangómázzal
Grillezett sonka | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sonkaszeletek szélét 5 cm távolságra bevagdossuk, nehogy a sütés során felkunkorodjanak. A sonkát olajjal megkenjük.
2. A mázhoz a leszűrt mangót a narancslével, a vajjal, a cukorral, a gyömbérr...
Kardhalkebab paradicsomszósszal
Kardhalkebab paradicsomszósszal
Roston sült kardhal, Halas kebab | 50 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szószhoz felmelegítjük az olajat, és a hagymát, a fokhagymát 5 perc alatt puhára pároljuk benne.
2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a cukrot, majd sóval és borssal ízesítjük. 20 percig főzzük.
3. ...
Édes bárányfilé
Édes bárányfilé
Gyömbéres grillezett bárány, Gyümölcsös grillezett bárány | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy dupla alufóliára tesszük a bárányt (a szeletek kb. 22 dkg-osak legyenek). Sózzuk, borsozzuk.
2. Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 2-3 percig pirítjuk benne a hagymát és a f...
Kardhal faszénparázson
Kardhal faszénparázson
95 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kardhalszeleteket 2-4 cm-es kockákra vágjuk, tálba tesszük, sóval, borssal fűszerezzük, és a citromlé felével leöntjük. Egy órát pihentetjük.
2. Ezután a haldarabokat a paprikadara­bokkal, az e...
Malacpecsenye
Malacpecsenye
Egészben sült malac | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
Előkészítjük a megfelelő méretű faszenes grillt.
1. Az olívaolajat, a megtisztított, apróra vágott fokhagymát, a sót és a borsot összekeverjük; a malacot (a legjobb választás a pecsenyéhez a szopósma...
Ribizlivel fényezett pulykaszeletek
Ribizlivel fényezett pulykaszeletek
Grillezett pulykamell | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A ribizlikocsonyát és a zöldcitrom levét egy kis serpenyőben, óvatosan kevergetve felmelegítjük, amíg a zselé elolvad. Belekeverjük az olajat, bort (1. kép), gyömbért és szerecsendiót.
2. A pulyka...
Füstölt hal gyors petrezselyemmártással
Füstölt hal gyors petrezselyemmártással
Roston sült füstölt hal | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat kenjük be 5 dkg vajjal. Melegítsük elő a grillsütőt.
2. A maradék vajat fakanállal keverjük ki a liszttel, hogy sűrű, sima pasztát kapjunk. Ezt hűtsük le, hogy kissé megkeményedjen, majd v...
Sertéshús nyárson
Sertéshús nyárson
Sertés rablóhús | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Előző nap a sertéshúst 2 cm-es kockákra vágjuk, és nagy, de nem túl mély üveg- vagy kerámiatálba tesszük. Úgy rendezzük el a húskockákat, hogy ne fedjék egymást. A pácléhez a hozzávalókat külön tál...
további találatok...