Szabadtéren készülő ételek


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
eszközök
népek konyhái
főbb eljárások
nehézségi fok
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan

Szűrők megjelenítése ▾

655 találat

Bárány-barbecue
Bárány-barbecue
Mézes grillezett bárány | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk fel a padlizsánt 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk meg a tengeri sóval, és hagyjuk állni 30 percig, majd rázzuk le róla a fölösleges sót.
2. Kenjük be a padlizsánokat és a hosszában negyedekre...
Zsályás báránymáj szilvával
Zsályás báránymáj szilvával
Grillezett báránymáj | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az apróra vágott zsályát összekeverjük az olajjal és kevés őrölt borssal.
2. A májat félujjnyira felszeleteljük, s a zsályás pácba forgatjuk, legalább 120 percre.
3. A pácból kiszedve a májat gri...
Székely fatányéros
Székely fatányéros
Roston sült sertéstarja | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fokhagymát törünk rájuk.
2. Rövid ideig hagyjuk érlelődni, majd faszénen, vagy roston megsütjük.
Idényzöldséggel vagy salátával tálaljuk. Télen...
Mediterrán bárányhúsos tekercs
Mediterrán bárányhúsos tekercs
Húsos melegszendvics, Töltött pita | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Áztassuk 30 percre meleg vízbe a fa- vagy bambusznyársakat (ha használunk). Keverjük össze a bárányhúst a tojásokkal, a fehér hagymával, a fokhagymával, a citromlével, az olajjal, a petrezselyemmel...
Lazacszeletek roston
Lazacszeletek roston
Grillezett lazac | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szeleteket, majd jól itassuk le egy konyharuhával.
2. Sózzuk, borsozzuk. Vékonyan olajozzuk, majd szórjuk meg prézlivel.
3. Helyezzük a rostélyra a halszeleteket és oldalanként 6-8 ...
Forró avokádó bazsalikomos öntettel
Forró avokádó bazsalikomos öntettel
Grillezett avokádó | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A bazsalikomolaj készítéséhez tegyük a szár nélküli bazsalikomleveleket egy tálkába és öntsünk rájuk forró vizet. Hagyjuk benne fél percig. Csepegtessük le, öblítsük le hideg vízzel, majd csepegtes...
Fügebarbecue Marsala borral
Fügebarbecue Marsala borral
Grillezett füge | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fügét bevagdossuk három-négy metszéssel. Két sütőlemezt fóliával kibélelünk, hogy a fügék hatosával egyetlen rétegben elférjenek benne. A fügéket talpra állítjuk, és hogy szép fényesek legyenek, ...
Hagyma petrezselymes öntettel
Hagyma petrezselymes öntettel
Grillezett hagyma | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük elő a grillsütőt. Egy nagyobb, lapos tálon terítsük szét a hagymaféléket.
2. Az olajat és a citromlevet keverjük össze, majd öntsük a hagymákra. Ezt követően óvatosan forgassuk meg, majd...
Tokhalsaslik
Tokhalsaslik
Roston sült hal | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A halat 4-5 dekás darabokra vágjuk, sózzuk, borsoz­zuk, bedörzsöljük a tejszínnel.
2. Acélnyársra húzzuk a haldarabokat, és nyílt lángon 7-10 percig grillez­zük, közben egyszer megfordítjuk.
3. ...
Grillezett bárány balzsamos-levendulás pácban
Grillezett bárány balzsamos-levendulás pácban
Balzsamecetes grillezett bárány | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Helyezzük a bárányoldalast (lehetőleg négybordányi darabokat használjunk) egy keverőtálba vagy széles tálba, és szórjuk meg a felvágott mogyoróhagymával.
2. Szórjuk rá a bárányra a felaprított fri...
Krém grillezett padlizsánból
Krém grillezett padlizsánból
Padlizsánkrém | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük forróra.
2. A megmosott padlizsánokat tűzdeljük meg a megtisztított és hosszában 3-4 részre vágott fokhagymákkal, és fektessük a forró ro...
Hagymanyárs babérlevéllel
Hagymanyárs babérlevéllel
Sült hagyma | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát forró, sós vízben 5 percig blansírozzuk, majd lecsöpögtetjük és megszárítjuk.
2. Vízbe áztatunk 4 hurkapálcát, és egy-egy pálcára lapos oldalával lefelé 5 hagymát szúrunk a félbevágott b...
Csirke tandori-jellegű páccal
Csirke tandori-jellegű páccal
Grillezett tandori csirkecomb | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Éles késsel vágjuk körbe az összes csirkecomb nyeles végén a vékony húst és távolítsuk el a vaskos ízületet. (Ezt megtehetjük a pácolás után is.) Tegyük a combokat egy fémmentes edénybe, vagy üvegt...
Sonka mangómázzal
Sonka mangómázzal
Grillezett sonka | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sonkaszeletek szélét 5 cm távolságra bevagdossuk, nehogy a sütés során felkunkorodjanak. A sonkát olajjal megkenjük.
2. A mázhoz a leszűrt mangót a narancslével, a vajjal, a cukorral, a gyömbérr...
Kardhalkebab paradicsomszósszal
Kardhalkebab paradicsomszósszal
Roston sült kardhal, Halas kebab | 50 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szószhoz felmelegítjük az olajat, és a hagymát, a fokhagymát 5 perc alatt puhára pároljuk benne.
2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a cukrot, majd sóval és borssal ízesítjük. 20 percig főzzük.
3. ...
Édes bárányfilé
Édes bárányfilé
Gyömbéres grillezett bárány, Gyümölcsös grillezett bárány | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy dupla alufóliára tesszük a bárányt (a szeletek kb. 22 dkg-osak legyenek). Sózzuk, borsozzuk.
2. Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 2-3 percig pirítjuk benne a hagymát és a f...
Ribizlivel fényezett pulykaszeletek
Ribizlivel fényezett pulykaszeletek
Grillezett pulykamell | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A ribizlikocsonyát és a zöldcitrom levét egy kis serpenyőben, óvatosan kevergetve felmelegítjük, amíg a zselé elolvad. Belekeverjük az olajat, bort (1. kép), gyömbért és szerecsendiót.
2. A pulyka...
Malacpecsenye
Malacpecsenye
Egészben sült malac | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
Előkészítjük a megfelelő méretű faszenes grillt.
1. Az olívaolajat, a megtisztított, apróra vágott fokhagymát, a sót és a borsot összekeverjük; a malacot (a legjobb választás a pecsenyéhez a szopósma...
Füstölt hal gyors petrezselyemmártással
Füstölt hal gyors petrezselyemmártással
Roston sült füstölt hal | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat kenjük be 5 dkg vajjal. Melegítsük elő a grillsütőt.
2. A maradék vajat fakanállal keverjük ki a liszttel, hogy sűrű, sima pasztát kapjunk. Ezt hűtsük le, hogy kissé megkeményedjen, majd v...
Osztriga melegen
Osztriga melegen
Grillezett osztriga | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az osztrigákat felnyitjuk (a levét felfogjuk), a kagylóhúst a héj alsó részében hagyjuk. A grillsütőt felmelegítjük.
2. A megtisztított, finomra vágott hagymát az osztriga levével fazékba tesszük,...
további találatok...