Sós sütemények

Feltételek: sós sütemény

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
sós sütemények fajtái
tésztafajták
népek konyhái
nehézségi fok
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

732 találat

Hússal töltött leveles tészta
Hússal töltött leveles tészta
Vegyes hússal készült pite | 110 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Elkészítjük a leveles tésztát .
2. A sertéstarja és a borjúlapocka sovány részét kockákra vágjuk, a többit a sertéstokával együtt ledaráljuk.
3. Hozzáadjuk a húskockákat, az egész tojást, a port...
Sárgarépás pite
Sárgarépás pite
Sárgarépás lepény | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megkelt pizzatésztát osszuk két cipóra.
2. A megtisztított, finomra vágott sárgarépát és vöröshagymát mintegy 5 percig pároljuk lefedve, lassú tűzön, nagyon kevés víz hozzáadásával, majd a pár...
Sonkás-sajtos quiche
Sonkás-sajtos quiche
Sonkás quiche, Sajtos quiche | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet az asztalra halmozzuk, megsózzuk, és mélyedést nyomunk a közepébe. 2-3 evőkanál jó hideg vizet adunk hozzá. A vajat kis darabkákban elosztjuk a liszt szélén, aztán az egészet egy nagy kés...
Gombával töltött kosárka
Gombával töltött kosárka
Gombás pite | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztához a lisztet és a vajat robotgépbe tesszük, addig kevergetjük, míg morzsalékos nem lesz. Hozzáadjuk a tojást, és a továbbiakban együtt kevergetjük.
2. Amikor a tészta már kissé megdagadt,...
Lencsés-paprikás lepény
Lencsés-paprikás lepény
Lencsés lepény | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztához a lisztet tálba tesszük. A margarindarabokat a kezünkkel belegyúrjuk, hogy morzsalékos tésztát kapjunk (1. kép). Hozzáadjuk a vizet és az egészet sima tésztává dolgozzuk ki. Műanyag fól...
Articsókalepény
Articsókalepény
Articsókás lepény | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a hideg vajat és annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát is.
2. A tésztát lisztezett...
Sajtos falatok
Sajtos falatok
Sós aprósütemény | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kiolajozunk 2 sütőlemezt.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítün...
Gombával töltött pite
Gombával töltött pite
Gombás pite | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A margarint kézzel összegyúrjuk a liszttel, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Hozzáadjuk a vizet, és sima tésztává dolgozzuk. Műanyag fóliába csomagolva 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
2. A tö...
Spenótszuflé fehérboros szósszal
Spenótszuflé fehérboros szósszal
Spenótfelfújt | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kenyérdarabokat tálba tesszük, tejjel leöntjük, és 5 percig áztatjuk.
2. A spenótot folyó hideg vízben lemossuk, és serpenyőben 3 percig fonnyasztjuk. A levét leöntjük, kinyomkodjuk, durvára vá...
Palacsinta kétféle sajttal
Palacsinta kétféle sajttal
Sajtos palacsinta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A palacsintához a vizet és a csicseriborsólisztet egy tálban alaposan elkeverjük.
2. Egy másik tálban habosra keverjük a tejet és a tojást, hozzáadjuk a lisztet, vajat és a csicseriborsólisztes k...
Sült mogyoró
Sült mogyoró
Sült földimogyorós falatok | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy száraz wokban alacsony hőfokon 5 percig pirítjuk a nyers mogyorót. Belső héját ledörzsöljük, durvára vágjuk.
2. A koriandert, gyömbért, fokhagymát, paprikapelyhet, sót, kurkumát mozsárban vagy...
Húsos rétes
Húsos rétes
Húsos rétes | 105 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A felmelegített olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a húsokat.
2. Hozzáadjuk az összes fűszert, majd ráöntjük a bort és a kevés vízzel feleresztett paradicsompürét...
Szamosza
Szamosza
Samosa | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet nagy tálba tesszük. A margarint kis darabokban kézzel eldolgozzuk benne, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Hozzáadjuk a vizet, és az egészet sima tésztává dolgozzuk el. A tésztát műanyag ...
Spenótos-sajtos rétes
Spenótos-sajtos rétes
Sajtos rétes, Zöldséges rétes | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Megtisztítjuk, megmossuk és laskára vágjuk a spenótot.
2. Majd belekeverjük az apróra vágott zöldhagymát és a kaprot, a lereszelt feta sajtot, a tejet, a felvert tojást, a borsot, a sót, a szerecs...
Szezámmagos-póréhagymás rétes
Szezámmagos-póréhagymás rétes
Zöldséges rétes | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az apróra vágott póréhagyma fehérjét kis ideig dinszteljük.
2. Belekeverjük a szétnyomkodott fetát és a juhsajtot (vagy a túrót), az apróra vágott zöldhagymát, az olívaolajat, a felvert tojást, ma...
Hagymás kosárkák
Hagymás kosárkák
Hagymás lepény | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztához a lisztet és a sót nagy tálba szitáljuk. A vajat kézzel beledolgozzuk a lisztes keverékbe, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Hozzáadjuk a vizet és az egészet sima tésztává dolgozzuk.
2...
Párnacsücske
Párnacsücske
több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A hájat a hájas pogácsa receptje szerint előkészítjük, és kés segítségével összedolgozzuk a liszt felével, majd 10 percig pihentetjük.
2. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és kemény, si...
Indonéz kukoricás palacsinta
Indonéz kukoricás palacsinta
Kukoricapalacsinta | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lecsöpögtetett kukoricaszemeket keverjük össze az újhagymával, fokhagymával, curry fűszerkeverékkel, sütőporos liszttel, szójaszósszal és a tojással, és az egészet burgonyanyomóval pürésítsük. Fo...
Sajtfelfújt
Sajtfelfújt
Sajtfelfújt | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kivajazunk egy kb. 1 liter űrtartalmú tűzálló tálat.
2. A zsemlemorzsát és a sajtot tálban összekeverjük (1. kép).
3. A tejet belevegyítjük a sajtkeverékbe. Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját és...
Pitta paradicsommal
Pitta paradicsommal
60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, serpenyőben, forró olajban a bazsalikom levelekkel megpároljuk.
2. A tésztát kerek lappá kinyújtjuk, olajjal kikent sütőlemezr...
további találatok...