Salátaöntetek

Feltételek: salátaöntetek

77 találat:

Joghurtmártás
Joghurtos salátaöntet, Joghurtmártás | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A petrezselymet letépdessük a száráról, megmossuk, lecsurgatjuk és finomra összevágjuk.
2. A joghurttal, olívaolajjal és citromlével összekeverjük.
3. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és...
Olasz salátaöntet
Olajos salátaöntet | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sót oldódásig keverjük a vörösborecettel, majd krémesre keverjük az olívaolajjal.
2. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
3. Ízlés szerint gazdagíthatjuk e...
Kéksajtos dresszing
Sajtos salátaöntet | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sajtot robotgépbe tördeljük, hozzáöntjük a joghurtot, az ecetet, az olívaolajat.
2. Körülbelül 1 perc alatt összekeverjük. Ízlés szerint ízesíthetjük.

Tejszínes salátaszósz
Tejszínes salátaöntet | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sót és a cukrot oldódásig keverjük a citromlével.
2. Majd hozzáadjuk a lágy habbá vert tejszínt.
3. Felhasználásig hűtőszekrénybe tároljuk.

Joghurtos salátaszósz
Joghurtos salátaöntet | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sót és a cukrot oldódásig keverjük a citromlével.
2. Hozzáadjuk a joghurtot.
3. Alaposan elkeverjük, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

Francia dresszing
Mustáros salátaöntet | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mustárt és az ecetet kis tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk.
2. Hozzáadjuk a cukrot, majd keverés közben hozzáadjuk az olívaolajat. Alaposan összekeverjük, amíg a cukor el nem olvad, és az alkotóe...
Szalonnás öntet
Majonézes salátaöntet | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A szalonnát kis kockákra vagdaljuk, és ropogósra sütjük. Meghámozzuk a hagymát, és finomra aprítva üvegesre pároljuk a szalonnazsírban. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a majonézt a tejszínnel simára kever...
Déligyümölcsös vinaigrette
Vinaigrette-mártás | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Üveg- vagy porcelántálba tesszük a lereszelt gyümölcshéjat és a gyümölcsök levét. Kezeletlen gyümölcsöket válasszunk. Habverővel keverve, vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat, és keverés közbe...
Szezámos narancs-vinaigrette
Vinaigrette-mártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A narancslevet és a reszelt narancshéjat csavaros tetejű üvegbe töltjük.
2. A napraforgóolajat és ha van, szezámolajat öntünk rá, majd az üveget lezárva az egészet alaposan összerázzuk, borsot is...
Balzsamecetes dresszing
Olajos salátaöntet | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat és az ecetet egy tálban összekeverjük.
2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. A dresszinget egy csavaros tetejű befőttesüvegben rázzuk össze, mielőtt a salátára öntjük. Ha nem azonnal ...
Ínyenc öntet
Olajos salátaöntet, Zöldfűszeres salátaöntet | 15 perc | átlagos ár | kezdőknek
Meghámozzuk a hagymát és nagyon apróra vágjuk.
Felaprítjuk a szardellafilét, a kapribogyót a turbolyát és a petrezselymet.
A nyers tojássárgákat a mustárral, olajjal, ecettel és almalével simára k...
Régies vinaigrette
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Üveg- vagy porcelántálkában a "régies" magos mustárt, az ecetet összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2. A tálat konyharuhára állítjuk, hogy ne mozogjon. Az olajat vékony sugárban öntjü...
Meleg szalonnás öntet
Szalonnás salátaöntet | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szalonnaszeleteket lebőrözzük, majd vékony csíkokra vágjuk. Az olajon teflonserpenyőben ropogós pirosra sütjük.
2. A szalonnát langyosra hűtjük. Az ecetet meg a mustárt belekeverjük.
Kínálhatju...
Tzatziki pitával
Tzatziki | több mint 2 óra | olcsó | könnyen elkészíthető
1. Egy szűrőt batisztruhával vagy gézzel kibélelünk, és beletöltjük az uborkát (1. kép).
2. A ruhát felül összefogva az uborkát kinyomkodjuk (2. kép), majd tálba öntjük.
3. A joghurtot, a fokhagymát...
Majonéz
Hagyományos majonéz | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojássárgát az ecettel és az ízesítőkkel simára keverjük.
2. Élénken keverve az olajat cseppenként, majd vékony sugárban beleöntjük, amíg a krém vajsűrűségű nem lesz.

Balzsamos vinaigrette
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az enyhe fűszerecetet, a kiskanál francia mustárral kis tálba töltjük.
2. A finom olívaolajat vékony sugárban belecsorgatva elektromos habverővel simára verjük. Megsózzuk, megborsozzuk.

Mojomártás
Olajos-ecetes mártás, Olajos salátaöntet | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fokhagymát a pirospaprikával és a római köménnyel 1 perc alatt alaposan összekeverjük a turmixgépben.
2. Menet közben cseppenként hozzáadunk 1 evőkanál olajat.
3. Egy faspatulával lekapargatjuk...
Indiai öntet
Majonézes salátaöntet, Zöldfűszeres salátaöntet | 20 perc | átlagos ár | kezdőknek
Meghámozzuk és lereszeljük az almát, és utána azonnal megpermetezzük citromlével.
Meghámozzuk és lereszeljük a hagymát.
A kettőt simára keverjük a majonézzel és a tejszínnel, majd curryporral, cuk...
Citromos öntet
Citromos mártás, Joghurtos salátaöntet | 10 perc | átlagos ár | kezdőknek
A joghurtot, a tejszínnel, a fehérborral és 2 evőkanál citromlével simára keverjük.
A megmosott citrom héját finoman belereszeljük a keverékbe, majd sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
Megmossuk...
Rokfortos dresszing
Sajtos salátaöntet | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat kis lábosba tesszük és kissé összemelegítjük, de nem főzzük.
2. Közben habverővel állandóan verjük. Lehűtve fogyasztjuk.

további találatok...