Salátaöntetek

Feltételek: salátaöntetek

78 találat:

Ezersziget-öntet
Ezersziget salátaöntet | több mint 2 óra | olcsó | könnyen elkészíthető
1. Egy tálban alaposan összekeverjük az egész tojásos majonézt , a chilit, a szegfűborsot, a hagymát és a zöld húsú paprikát.
2.. Kevés tejjel hígítjuk (el is hagyható). Használat előtt az öntetet l...
Tzatziki
Tzatziki | 75 perc | olcsó | kezdőknek
1. A kígyóuborkát meghámozzuk, lereszeljük, majd kevés sóval összekeverjük.
2. 30 percet pihentetjük, hogy kiengedje a levét, majd alaposan ki is nyomkodjuk.
3. Ezután hozzákeverjük a tejfölt, a jog...
Tzatziki pitával
Tzatziki | több mint 2 óra | olcsó | könnyen elkészíthető
1. Egy szűrőt batisztruhával vagy gézzel kibélelünk, és beletöltjük az uborkát (1. kép).
2. A ruhát felül összefogva az uborkát kinyomkodjuk (2. kép), majd tálba öntjük.
3. A joghurtot, a fokhagymát...
Rokfortöntet
Sajtos salátaöntet, Majonézes salátaöntet, Zöldfűszeres salátaöntet | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sűrű majonézt a tejszínnel, a fehér borecettel és a snidlinggel kis tálban összekeverjük.
2. A rokfortot a mártásba morzsoljuk, kissé elkeverjük. Folpackkal letakarva a hűtőben 3 napig eláll.
...
Mediterrán citromos öntet
Olajos salátaöntet, Zöldfűszeres salátaöntet | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A citromhéjat a fokhagymával és a mézzel turmixgépbe öntjük, fél percig pépesítjük.
2. Az olajat, a citromlevet, az oreganót (vagy citromfüvet) és a földimogyorót hozzáadva könnyűre, opálosra keve...
Vinaigrette-mártás
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A hozzávalókat csavaros tetejű kis üvegben simára rázzuk.
Fejes salátához, zöldségfélékhez illik.

Zöldfűszeres vinaigrette
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A hozzávalókat csavaros tetejű kis üvegben simára rázzuk.
Fejes salátához, zöldségfélékhez illik.

Fokhagymás-citromos vinaigrette
Vinaigrette-mártás | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A citromlevet a napraforgóolajjal és a (magos) mustárral csavaros tetejű üvegbe töltjük.
2. A megtisztított fokhagymagerezdet belerakva az üveget lezárjuk, és a mártást összerázzuk.
3. 30 percig...
Balzsamos vinaigrette
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az enyhe fűszerecetet, a kiskanál francia mustárral kis tálba töltjük.
2. A finom olívaolajat vékony sugárban belecsorgatva elektromos habverővel simára verjük. Megsózzuk, megborsozzuk.

Ezersziget-öntet
Ezersziget salátaöntet | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Nagyobb tálban a házi készítésű majonézt vagy jó minőségű bolti majonézt, a paradicsommártást és a chiliport vagy -szószt jól összekeverjük. Hozzákeverjük a hagymát, a paprikát. A Worcestershir...
Caesar-saláta öntete
Majonézes salátaöntet | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Nagy üvegtálban a fokhagymát és a tojások sárgáját habverővel vagy kézi mixerrel felverjük. Az olívaolajat cseppenként vagy vékony sugárban csurgatva, állandó keveréssel hozzáadjuk, amíg a massza b...
Déligyümölcsös vinaigrette
Vinaigrette-mártás | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Üveg- vagy porcelántálba tesszük a lereszelt gyümölcshéjat és a gyümölcsök levét. Kezeletlen gyümölcsöket válasszunk. Habverővel keverve, vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat, és keverés közbe...
Rokfortos dresszing
Sajtos salátaöntet | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat kis lábosba tesszük és kissé összemelegítjük, de nem főzzük.
2. Közben habverővel állandóan verjük. Lehűtve fogyasztjuk.

Cézár-öntet
Olajos salátaöntet | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojást lobogó forró vízbe rakjuk, és 1 percig főzzük, majd kiszedjük. Tálba ütjük, és az ecettel, a mustárral, a szardellával meg a fokhagymával kikeverjük.
2. Tovább verve az olajat vékony sugá...
Ezersziget-öntet
Ezersziget salátaöntet | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sűrű majonézt a paradicsompürével, a mustárral és az ecettel alaposan kikeverjük, és megsózzuk, megborsozzuk.
2. Lefedve a hűtőszekrényben 2 napig is eltartható.
Jól illik a fejes salátákhoz....
Meleg szalonnás öntet
Szalonnás salátaöntet | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szalonnaszeleteket lebőrözzük, majd vékony csíkokra vágjuk. Az olajon teflonserpenyőben ropogós pirosra sütjük.
2. A szalonnát langyosra hűtjük. Az ecetet meg a mustárt belekeverjük.
Kínálhatju...
Mojomártás
Olajos-ecetes mártás, Olajos salátaöntet | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fokhagymát a pirospaprikával és a római köménnyel 1 perc alatt alaposan összekeverjük a turmixgépben.
2. Menet közben cseppenként hozzáadunk 1 evőkanál olajat.
3. Egy faspatulával lekapargatjuk...
Vinaigrette mártás
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A vinaigrette hozzávalóit jól záródó befőttesüvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk. Megkóstoljuk, szükség esetén újra ízesítjük. Légmentesen záródó edényben egy hónapig tárolhatjuk a hűtőben. Felhas...
Kéksajtos öntet
Rokfortmártás, Kéksajtos salátaöntet | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Kis üvegtálkába belemorzsoljuk a sajtot, majd villával kenhető masszává eldolgozzuk.
2. Másik üvegtálban az ecetet tetszés szerinti mennyiségű sóval és borssal felverjük. Miközben habverővel folya...
Régies vinaigrette
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Üveg- vagy porcelántálkában a "régies" magos mustárt, az ecetet összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2. A tálat konyharuhára állítjuk, hogy ne mozogjon. Az olajat vékony sugárban öntjü...
további találatok...