Rizsételek

Feltételek: rizsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
rizses ételfajták
népek rizsételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

942 találat

Vegetáriánus curry barna rizzsel
Vegetáriánus curry barna rizzsel
Zöldség curry | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük az olajat. Beletesszük az egész köménymagot és a mustármagot, és 3 perc alatt illatosra pirítjuk.
2. Belekeverjük a chilit, a fokhagymát, a gyöm...
Garnélarákos-citromos rizottó
Garnélarákos-citromos rizottó
Rizottó tenger gyümölcseivel | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukorborsót és a cukkinit sós vízzel teli edénybe rakjuk és felforraljuk. Úgy 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és a zöldségeket hideg vízbe helyezzük.
2. Felmelegítjük az olajat egy közepes m...
Vörösboros rizottó
Vörösboros rizottó
Rizottó borral | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy serpenyőben olvasszunk össze 2 dkg vajat az olívaolajjal, és pároljuk benne üvegesre a finomra aprított hagymát. Adjuk hozzá a feldarabolt marhavelőt és a babérleveleket.
2. Ha a hagyma már pu...
Tőtike
Tőtike
Tőtike | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A leveleket alaposan megmossuk, a szőlőlevelek vastag szárát levágjuk. Lobogó forró vízzel leforrázzuk, lecsepegtetjük, papírtörlőn egy kicsit megszárítjuk.
2. A rizst sós vízben félkeményre főzzü...
Tojásos curry
Tojásos curry
Tojáscurry | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük a ghee-t, és a hagymát aranybarnára sütjük.
2. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a sót, a garam masalát , a koriandermagot és a chiliport. Az egés...
Rizssaláta almával és dióval
Rizssaláta almával és dióval
Sajtos rizssaláta, Zöldséges rizssaláta, Gyümölcsös rizssaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük meg a rizst enyhén sós, forrásban lévő vízben (körülbelül 15 perc alatt).
2. Öblítsük át folyó, hideg víz alatt, majd csöpögtessük le, és szárítsuk meg egy konyharuhán.
3. Tegyük a rizst e...
Rizottó paradicsommal és bazsalikommal
Rizottó paradicsommal és bazsalikommal
Paradicsomos rizottó | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy serpenyőben közepes tűzön 2 evőkanál vajat megolvasztunk, és a hagymát 3-4 percig dinszteljük benne. Beletesszük a paradicsomot is, összekeverjük, és kb. 20 percig főzzük, amíg a paradicsom öss...
Gyümölcsös rizsfelfújt
Gyümölcsös rizsfelfújt
Rizsfelfújt | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rizst 6 dl hideg vízzel teli edénybe tesszük, felforraljuk, és gyöngyözve főzzük, amíg a vizet magába szívja.
2. Felöntjük tejjel, felforraljuk, majd 45 percig gyöngyözve főzzük, amíg a rizs na...
Gyümölcsrizs Condé módra
Gyümölcsrizs Condé módra
Gyümölcsrizs | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük oda főni a rizst egy lábasban 7,5 dl vízzel. 3 percig forraljuk. Öblítsük le meleg vízzel, csepegtessük le. Tegyük tűzálló tálba, öntsük hozzá a tejet, tegyük bele a vaníliarudat (vagy kevés...
Sáfrányos rizs kalmárral
Sáfrányos rizs kalmárral
Rizses egytál tenger gyümölcseivel | 50 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A kalmárt megtisztítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk.
2. Egy nagy lábosban, közepes lángon felhevítjük az olajat, pár percig kevergetjük rajta a hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot, a paradics...
Rizottólepények, hirtelen sütve
Rizottólepények, hirtelen sütve
Rizslepény | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizottóból négy, egyforma nagyságú lepénykét formázunk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a lepényeket úgy csúsztatjuk bele, nehogy megsérüljenek. Rázogatva addig sütjük, amíg vékony k...
Rizottó paradicsomos nyelvhallal
Rizottó paradicsomos nyelvhallal
Halas rizotttó | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mély serpenyőben, felforrósítunk 2 evőkanál vajat 1 evőkanál olajjal. A vöröshagymát a zsiradékban, időnként megkeverve, 5 perc alatt üvegesre pirítjuk. A lángot takarékra állítjuk, az edénybe szór...
Rizses táska
Rizses táska
Gombásrizs | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük el a rizst, a felhasználási útmutatónak megfelelően. Közben tisztítsuk meg a gombát, majd vágjuk négy részre. A hagymát pedig vékony karikákra.
2. Serpenyőben, forró olajon dinszteljük m...
Saláta barna rizsből, zöldbabbal
Saláta barna rizsből, zöldbabbal
Sajtos rizssaláta, Zöldséges rizssaláta | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az uborkát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, és 10 percre hideg vízbe áztatjuk, a vizet többször cseréljük. Leszűrjük, besózzuk, és 15 percig állni hagyjuk.
2. Közben a rizst a szokásos módon...
Ünnepi plov hússal és gesztenyével
Ünnepi plov hússal és gesztenyével
több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szilvát legalább 30 percre langyos vízbe áztat­juk. A húst 4-5 dekás, nagy kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, és a főzővízben félretesszük.
2. A hagymát a felforrósított vaj­ban a...
Rizzsel töltött paradicsom
Rizzsel töltött paradicsom
Rizzsel töltött paradicsom | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megmosott paradicsomokat szárazra töröljük, majd a kalapjukat levágjuk (a szárat rajta hagyjuk). A paradicsom belsejét kiskanállal kikaparjuk, a paradicsomvelőt tálba tesszük.
2. A rizst összek...
Mazsolás töltött paprika
Mazsolás töltött paprika
Töltött paprika rizses töltelékkel | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rizst sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd jól lecsöpögtetjük. A hagymát az olajon 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a fenyőmagot és a megfőtt rizst, kever...
Spenótos-makrélás temaki
Spenótos-makrélás temaki
Halas sushitekercs, Zöldséges sushitekercs | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hal széleit egyenesre vágjuk, majd nagyon éles, benedvesített késsel kb. 8 mm széles csíkokra vágjuk a rostokra merőlegesen. A kést minden vágás előtt megtöröljük egy nedves konyharuhával.
2. Eg...
Padlizsán nigiri édes szójamártással
Padlizsán nigiri édes szójamártással
Zöldséges nigiri | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A padlizsánt 5 mm vastag szeletekre vágjuk. 4,5 cm széles és 7,5 cm hosszú legyen, hogy rá lehessen hajtani a kis rizskockákra. A padlizsánt kevés olajjal megkenjünk, és közepes-forró fokozatra áll...
Édes plov aszalt gyümölcsökkel
Édes plov aszalt gyümölcsökkel
Rizskoch | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mazsolát és az aszalt barackot megmossuk, annyi vízbe, amennyi ellepi, 30 percre beáztatjuk, majd lecsepegtetjük.
2. A vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, a gyümölcsöket közepes lán­gon aranys...
további találatok...