Spenótos táskák

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, kenőecset, kés, keverőtál, nyújtófa, reszelő, serpenyő, sütő, szűrő, szűrőlapát, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hámozás, hűtés, kikeverés, nyújtás, párolás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés, töltés

Adag: 2 tepsi (32 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg főtt paraj
1 csomag mélyhűtött leveles vajastészta
14 dkg morzsolt juhsajt
vagy
14 dkg morzsolt feta sajt
2 kiskanál olaj
1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
6 dkg reszelt parmezán sajt
2 db tojás
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gáz: 6) bemelegítjük. Két tepsit kivajazunk vagy kiolajozunk. A hagymát az olajban megpároljuk, és a leszűrt, kinyomkodott parajt beleforgatva néhány percig puhítjuk, majd kihűtjük.

2. A kétféle sajtot meg az egyik tojást a hagymás parajjal összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.

3. A felolvadt tésztát négyfelé osztjuk, külön-külön vékony lapokká nyújtjuk, és ezeket 8-8 négyzetre vágjuk. A közepükre tölteléket halmozunk, a szélüket a második, simára kevert tojással megkenjük. A tésztát háromszögletűre hajtjuk, tepsire fektetjük. A tetejüket is tojással megkenjük. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük, és melegen vagy hidegen kínáljuk.

4 órával korábban elkészíthető, csak sütni kell tálalás előtt.
Hozzászólás beküldése:

Spenótos táskák
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...