Hyderabadi hal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hyderabadi hal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál kókuszreszelék
3 evőkanál szezámmag
50 dkg darabolt fehér húsú halfilé
1 evőkanál görögszéna
1 evőkanál tamarindpüré
2 evőkanál római kömény
2 fej apróra vágott vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 evőkanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál chilipor
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 db apróra vágott paradicsom

Elkészítés:

1. Egy száraz serpenyőben kb. 10 percig pirítjuk a kókuszreszeléket, a római köményt, a szezámmagot, a görögszénát és a hagymát, míg illatozni kezd.

2. A keveréket áttesszük egy mozsárba vagy robotgépbe; péppé keverjük.

3. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a halat, és közepes hőfokon 5 percig sütjük.

4. Hozzáadjuk a kókuszos keveréket és a többi hozzávalót 0,6 dl vízzel, és óvatosan összekeverjük. Lefedve 5-10 percig pároljuk, míg a hal megpuhul. Rizzsel tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Hyderabadi hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 675 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Hyderabadi hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
hírlevél