Mandulás-tejszínes burgonya

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mandulás-tejszínes burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db burgonya
3 dl tejszín
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor rukkola
1 evőkanál olaj
1 késhegynyi kurkuma
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Az alaposan lesikált burgonyát felszeleteljük. Sós vízben 10 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük. A megtisztított lilahagymát félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymával együtt.

2. Hozzáadjuk a burgonyát (1. kép), a szálasra vágott mandulát és a kurkumát. Állandó keverés mellett 2-3 percig pirítjuk. Végül belekeverjük a rukkolát is (2. kép).

3. A serpenyő egész tartalmát lapos tűzálló tálba simítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük a tejszínnel (3. kép).

4. Előmelegített, 190 °C-os sütőben kb. 20 percig sütjük.

Grillezett húsok, halak mellé adjuk.

Mandulás-tejszínes burgonya Mandulás-tejszínes burgonya Mandulás-tejszínes burgonya
Rukkola helyett zsenge parajt is vehetünk.
Mandula helyett mogyoróval vagy dióval is készíthetjük.
Mandulás-tejszínes burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 552 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Mandulás-tejszínes burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
bevásárlólista