Gyömbéres burgonya

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyömbéres burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg burgonya
1 db 5 cm-es, friss gyömbérgyökér
1 szál szárzeller
1 db hegyes erős paprika
3 dkg kesudió
3 evőkanál forró víz
6 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 késhegynyi sáfrány
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint zellerzöld

Elkészítés:

1. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük.

2. Serpenyőben megforrósítjuk az olajat, beletesszük a burgonyát és gyakori keverés mellett 3 percig pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a kesudiót, a megtisztított, karikára vágott zöldpaprikát és a felszeletelt szárzellert (1. kép). További 1-2 percig pirítjuk.

4. Közben a sáfrányt tálkába tesszük és felöntjük a forró vízzel (2. kép).

5. A vajat a burgonyához adjuk (3. kép), felöntjük a sáfrányos vízzel és kis lángon 10 percig pároljuk.

6. Zellerzölddel díszítve, azonnal tálaljuk.

Gyömbéres burgonya Gyömbéres burgonya Gyömbéres burgonya
A sáfrány aranynál is drágább fűszer. Helyette sáfrányos szeklicét is vehetünk
Aki nem szereti a csípőset, vágja ki a hegyes erős paprika erét, vagy használjon helyette édes zöldpaprikát.
Gyömbéres burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1262 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Gyömbéres burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
pinterest