Egybesült karaj

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, kés, keverőtál, sütő, tepsi
Eljárások: hámozás, kikeverés, pácolás, sütés

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg fenyőmag
80 dkg kicsontozott rövid karaj
2 dl víz
4 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál Piros arany
3 evőkanál olaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
Elkészítés:

1. A húst sóval bedörzsöljük, megszórjuk kevés borssal, és egy ideig állni hagyjuk, majd bekenjük 1 evőkanál olajjal elkevert Piros arannyal.

2. Tepsibe tesszük, aláöntünk 2 evőkanál olajat, a vizet, és a forróra melegített sütőbe tesszük. Tetejét gyakran locsoljuk. Megfordítani nem szabad. Sülési ideje közepes tűz mellett kb. 1,5 óra. 3. A sütési idő vége felé zsírjába tesszük a megtisztított fokhagymát és a fenyőmagot.

4. A pecsenye szép rózsaszínű legyen. (Ha a teteje nagyon pirulna, borítsunk rá alufóliát, különösen figyeljünk arra, hogy a fenyőmag se égjen meg, mert keserű lesz!) Ugyanígy süthetünk sertéscombot is, kicsontozva és sonkaszerűen összekötözve. Párolt káposzta, rizs, burgonya illik hozzá.

Az egybesült sertéskarajt kolbásszal is megtölthetjük. A hús közepét éles, vékony késsel átszúrjuk, és a nyílásba belehúzunk egy megfelelő nagyságú füstölt kolbászt.

Hozzászólás beküldése:

Egybesült karaj
Egybesült karaj
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...