Babos-almás burgonyasaláta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Babos-almás burgonyasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg újburgonya
20 dkg konzerv, főtt bab
1 kisebb fej hagyma
1 evőkanál citromlé
néhány salátalevél
Az öntethez:
1 teáskanál csípős mustár
1 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
néhány levél friss kakukkfű

Elkészítés:

1. A lesikált újburgonyát félbe- vagy negyedbe vágjuk és sós vízben kb. 15 percig főzzük. Lecsöpögtetjük és tálba tesszük. A megtisztított zöldpaprikát kockákra vágjuk, az édesköménygumót felszeleteljük. Az almát kockára vágjuk és citromlével meglocsoljuk.

2. A tálba tesszük a lecsöpögtetett főtt babot, a felkarikázott hagymát, a paprikát, almát és az édesköményt (1. kép).

3. Az öntet hozzávalóit kikeverjük, majd a salátára öntjük (2. kép). 20 percig érleljük.

4. Négy tányért salátalevelekkel kibélelünk (3. kép), ráhalmozzuk a babos-almás burgonyasalátát.

Babos-almás burgonyasaláta Babos-almás burgonyasaláta Babos-almás burgonyasaláta
Gyorsabban puhul a száraz bab, ha csak főzés után sózzuk meg, de így készítve ízetlenebb lesz.
Könnyen és gyorsan eltávolítható az újburgonya héja, ha néhány percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük és fém edénysúrolóval megdörzsöljük.
A mustár lehet magos vagy dijoni is.
Egészségesebb, ha nem konzerv babot használunk, hanem magunk főzzük. A száraz babot főzés előtt egy éjszakára áztassuk be hideg vízbe.
Babos-almás burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 747 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Babos-almás burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
facebook