Koreai zöldséges palacsinta

Adag: 5 főre (15 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg száraz sárgaborsó
1 szál Julienre vágott sárgarépa
½ db Julienre vágott zöld húsú paprika
½ db Julienre vágott piros húsú paprika
6 szál Julienre vágott újhagyma
1 darabka 3 cm-es, frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál olaj
2 teáskanál szójaszósz
6 dkg liszt
2 db felvert tojás
2 és fél dl víz
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
A körítéshez:
ízlés szerint vékonyra szeletelt újhagyma
A tálaláshoz:
ízlés szerint édes chiliszósz

Elkészítés:

1. Egy szűrőben, folyóvíz alatt addig mossuk a sárgaborsót és a rizst, míg a víz tisztán folyik le róluk. Egy lábosba tesszük, annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és felforraljuk. 25 percig főzzük, vagy míg a borsó nagyon megpuhul. Ha kell, öntünk rá még egy kis vizet. Kihűtjük és robotgépben pürésítjük (1. kép). Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a víz nagy részét, és sima tésztává keverjük, adunk hozzá vizet, míg a keverék önthető állagú lesz. (Lehet, hogy kicsivel több vízre lesz szükség.)

2. A sárgarépát, a paprikákat és az újhagymát kb. 3 cm hosszú gyufaszálnyi csíkokra vágjuk (2. kép). A gyömbért finomra reszeljük, a fokhagymát felaprítjuk. Egy tálba öntjük a tésztát, és belekeverjük a zöldségeket, a gyömbért, a fokhagymát és a szójaszószt.

3. Egy vastag aljú serpenyőt közepes hőfokon felhevítünk, amikor forró, kikenjük egy kis olajjal és szezámolajjal. Beleöntünk 2 evőkanálnyi tésztát, és 3-5 percig sütjük (3. kép). Amikor az alja megsült, egy falapátot óvatosan körbefuttatunk a palacsinta alján, hogy elválasszuk a serpenyőtől. A palacsintát megfordítjuk, és a másik oldalát 2 percig sütjük. A serpenyőt kb. 30 másodpercre lefedjük, hogy biztosítsuk, a palacsinta megsült, aztán egy tányérra tesszük. Langyos sütőben melegen tartjuk, míg a többi palacsinta kisül.

4. A palacsintákat megszórjuk az újhagymával, és édes chilimártással tálaljuk.

Koreai zöldséges palacsinta Koreai zöldséges palacsinta Koreai zöldséges palacsinta

Édes chilimártás

Édes chilimártás
6 nagyobb piros chilipaprika
25 dkg porcukor
2 teáskanál halszósz
1 evőkanál apróra vágott piros chilipaprika
0.6 dl fehér ecet
1 teáskanál
4 gerezd finomra vágott fokhagyma

1. A nagy piros chiliket kimagozzuk, és 15 percre forró vízbe áztatjuk.

2. Robotgépben simára keverjük az aprított piros chilivel, a fehér ecettel, a porcukorral, a sóval és a finomra aprított fokhagymával.

3. Áttesszük egy lábosba, és közepes hőfokon 15 percig főzzük, gyakran megkeverjük, míg besűrűsödik. Lehűtjük. Belekeverjük a halszószt.

Koreai zöldséges palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1128 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Koreai zöldséges palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szólj hozzá, értékelj