Szmirnai kolbászkák paradicsommártásban

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szmirnai kolbászkák paradicsommártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sovány darált bárányhús
1 csipet őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt római kömény
3 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej finomra vágott vöröshagyma
5 dkg friss zsemlemorzsa
1 db felvert tojás
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A paradicsommártáshoz:
80 dkg hámozott, konzerv paradicsom
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
¼ teáskanál kristálycukor
½ dl olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
¼ teáskanál őrölt római kömény
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kolbászkákhoz a finomra darált húst a morzsával, a vöröshagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, római köménnyel, fahéjjal, sóval és borssal mély tálba tesszük, és alaposan elkeverjük.

2. Beledolgozzuk a felvert tojást, és 5 percig gyúrjuk, amíg egyenletes masszát nem kapunk. Körülbelül 1 órára behűtjük.

3. Közben elkészítjük a paradicsommártást. Az összes hozzávalót nagy serpenyőbe tesszük (akkora legyen, hogy a kolbászkák is elférjenek majd egymás mellett). Felforraljuk, majd lassú tűzön, néha megkeverve 30 percig főzzük.

4. A húsmasszából nedves kézzel 12 darab kb. 9 cm-es, közel egyforma kolbászkát formázunk. Az olívaolajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, és a kolbászkákat 15 perc alatt körös-körül pirosas barnára sütjük.

5. A szűrőkanállal kiemelt kolbászokat a paradicsommártásba tesszük, és további 10-15 percig együtt főzzük. Forrón kínáljuk.

Szmirnai kolbászkák paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 549 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Szmirnai kolbászkák paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
cikkek