Pirított diófélék

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pirított diófélék
Eszközök: kés, papírtörlő, sütő, tepsi
Adag: 1 tepsi (22-23 dkg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 és fél dkg tisztított pisztácia
vagy
22 és fél dkg tisztított mandula
vagy
22 és fél dkg tisztított dió
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál friss, apróra vágott zsálya
vagy
3 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
vagy
3 evőkanál friss, apróra vágott majoránna
vagy
3 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
1 teáskanál pirospaprika
vagy
1 teáskanál őrölt római kömény
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolajat tepsibe öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk az alján. Beleszórjuk a magokat, és addig rázogatjuk, amíg a szemeket egyenletes olajréteg vonja be, majd szétterítjük a tepsiben. Meghintjük a zöldfűszerekkel, paprikával vagy római köménnyel és sóval.

2. Előmelegített sütőbe téve 170 °C-on 20 percig sütjük. A tepsit a sütés ideje alatt többször megrázogatjuk.

3. Ha szükséges, a felesleges olajat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és langyosan kínáljuk.

A dióféléket és a fűszereket használhatjuk vegyesen is.
Pirított diófélék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 678 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Pirított diófélék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
most van szezonja