Rácos hús

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: húsklopfoló, kés, keverőtál, sütő, tűzálló edény
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, klopfolás, lerakás, párolás, sütés

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg karikára vágott burgonya
30 dkg karikára vágott zöldpaprika
30 dkg karikára vágott paradicsom
8 szelet sertéstarja
1 késhegynyi pirospaprika
2 dl tejföl
2 fej karikára vágott vöröshagyma
1 kávéskanál olaj
ízlés szerint
Elkészítés:

1. A burgonyát, a paprikát, a paradicsomot és a hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.

2. Egy mélyebb tűzálló tálat kiolajozunk, rétegenként beleterítjük a burgonyát, a paprikát, a paradicsomot, a hagymát, és erre az alaposan kivert, megsózott hússzeleteket.

3. A sütőben kb. 1 órán át sütjük, félidőben megfordítva a hússzeleteket, hogy mindkét felük egyenletesen puhuljon. A fordításnál nem árt, ha a tetejére kerül néhány hagymakarika is.

4. Tálalás előtt 10 perccel leöntjük a paprikával ízesített tejföllel, és a sütőbe visszatolva, még egyszer átsütjük.

A rácos hús főtt burgonyából hasonlóan készül, de ez esetben a húst is hirtelen megsütjük előtte, és már a kezdetén ráöntjük a tejfölt. Elegendő 15 percig sütni a forróra melegített sütőben.
Hozzászólás beküldése:

Rácos hús
Rácos hús
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...