Marhahús burgonyával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahús burgonyával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb darabolt édesburgonya
3 nagyobb darabolt burgonya
150 dkg marhahátszín
7 és fél dkg háj
7 és fél dkg háj
2 evőkanál szójaszósz
1 és ¼ dl fehér ecet
4 db negyedekre vágott paradicsom
3 fej negyedekre vágott vöröshagyma
A körítéshez:
2 evőkanál apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. A sertéshájat vékony csíkokra vágjuk. Éles késsel egyenletes mélyen bevagdossuk a marhahúst. Mindegyik bevágásba beleillesztünk egy sertészsírcsíkot.

2. A marhahúst egy nagy lábosba tesszük, aminek szorosan illeszkedik a fedője. Hozzáadjuk a hagymát, paradicsomot, ecetet, szójaszószt és babérlevelet. A folyadékot felforraljuk, majd a hőfokot csökkentve lassú tűzön, lefedve 2 órán át főzzük, míg a marhahús megpuhul. Sóval és fekete borssal jól megfűszerezzük. A fedőt levéve, lassú tűzön további 30 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a burgonyát és az édesburgonyát, és lassú tűzön, fedő nélkül puhára főzzük. A lábost levesszük a tűzről, a marhahúst kivesszük a lábosból. A húst vékony szeletekre vágjuk; szaftot csepegtetünk rá, és burgonyával tálaljuk. A tálaláshoz megszórjuk korianderrel.

Sertésháj húsboltban kapható. Ha nincs, szalonnával helyettesíthetjük.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Marhahús burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 647 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Marhahús burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
lexikon