Banános-narancsos kenyér

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Banános-narancsos kenyér
Adag: 1 sütőforma (3-4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál narancslé
2 db hámozott banán
2 dl langyos író
3 evőkanál folyékony méz
3 evőkanál darabolt vaj
1 teáskanál szárított élesztő
1 teáskanál
50 dkg fehér kenyérliszt
A kikenéshez:
igény szerint olaj
A mázhoz:
igény szerint tej

Elkészítés:

1. A lisztet, a sót és az élesztőt tálba szitáljuk. A vajat, a villával összetört banánt és a mézet elkeverjük benne. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a narancslevet és az írót, és rugalmas tésztává dolgozzuk össze.

2. A tésztát lisztezett deszkán 5-7 percig dagasztjuk, amíg sima és ruganyos lesz. Ha nagyon ragadna, még egy kis lisztet adunk hozzá (a tészta keménysége a banánok érettségétől és méretétől függ). Olajjal kikent tálban, frissen tartó fóliával lefedve, meleg helyen 60 percen át kelesztjük, vagy amíg a kétszeresére nő.

3. Egy 9 dl űrtartalmú, hosszúkás sütőformát kivajazunk. A tésztát lisztezett deszkán még 1 percig dagasztjuk, majd olyan hosszúra és háromszor olyan szélesre nyújtjuk, mint a forma. Hosszában három rétegre hajtjuk, és a hajtott szélével lefelé beletesszük a formába. Lefedve, meleg helyen ismét 30 percig kelesztjük.

4. A kenyeret sütés előtt tejjel megkenjük. Előmelegített sütőben 220 °C-on 30 perc alatt aranyszínűre sütjük, vagy amíg az alját megütögetve kongó hang hallatszik. Rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön.

Banános-narancsos kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 691 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Banános-narancsos kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
bevásárlólista