Nyers céklasaláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc kezdőknek átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, keverőtál, reszelő
Eljárások: hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg tisztított cékla
1 adag salátalé
2 evőkanál ecetes torma
1 nagyobb fej hámozott lilahagyma
Elkészítés:

1. A jól megtisztított céklát a hagymával nyersen káposztareszelőn lereszeljük. (Ha nincs kéznél káposztareszelő, a céklákat vágjuk félbe, úgy tegyük a vágódeszkára, és éles késsel vágjuk vékony csíkokra. Vigyázat, a cékla elszínezi a bőrünket, használjunk gumikesztyűt!)

2. A salátalével meglocsoljuk, a tormával jól összekeverjük, és néhány napig állni hagyjuk.

A Főtt céklasaláta készítésekor a céklát jól megmossuk, ha szükséges, kefével megsúroljuk, és bő vízben megfőzzük (kuktában, betéten, kevés vízzel kb. 15 perc elegendő). Leszűrve hideg vízbe rakjuk, mert úgy a héja jobban leválik, majd meghámozzuk. Recés pengéjű késsel szeletekre vágjuk, és a továbbiakban úgy járunk el, mint a nyers céklasalátánál.

Alap-salátalé

Alap-salátalé
0.5 dl borecet
1 dl víz
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint

A hozzávalókat alaposan elkeverjük. Vigyázzunk, hogy az ecet soha ne legyen túl erős.

Hozzászólás beküldése:

Nyers céklasaláta
Nyers céklasaláta
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...