Mézeskalács

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mézeskalács
Adag: 1 sütőforma (12-16 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg méz
3 teáskanál őrölt gyömbér
3 dl tej
1 db felvert tojás
45 dkg liszt
3 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
18 dkg vaj
18 dkg barnacukor
18 dkg melasz

Elkészítés:

1. Egy 24 cm-es, hosszúkás sütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk.

2. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a gyömbért egy tálban elvegyítjük.

3. A vajat, a cukrot, a melaszt és a mézet lábosban kis lángon megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.

4. A felvert tojást és a tejet elkeverjük, és a kihűlt sziruphoz adjuk. A folyékony hozzávalókat alaposan összekeverjük a liszttel, amíg a tészta fényes és sima nem lesz.

5. A tésztát az előkészített formába töltjük, és előmelegített sütőben 160 °C-on 90 percig sütjük, amíg megemelkedik, és a teteje megszilárdul

6. Kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni. A formából kivéve frissen tartó fóliába csomagoljuk. Egy hétre légmentesen záródó dobozba tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. A tálalás előtt felszeleteljük.

Mézeskalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 673 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Mézeskalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
lexikon