Pikáns garnélagolyók

Adag: 4-6 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg nyers garnélarák
1 kis darab apróra vágott gyömbér
10 dkg szezámmag
1 evőkanál olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
¼ teáskanál
2 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál finomra vágott korianderzöld
1 teáskanál kukoricaliszt
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A garnélákról lefejtjük a páncéljukat. Kis késsel a háta középvonalának teljes hosszán enyhe bemetszést ejtünk, és a fekete eret a kés segítségével kihúzzuk. A rákhúsról a nedvességet konyhai papírtörlővel leitatjuk.

2. Konyhai robotgépbe tesszük, és a rákhúst durvára daráljuk, majd áttesszük egy keverőtálba. Hozzáadjuk az olajat, a fokhagymát, a gyömbért, a sót, a cukrot, a koriandert és a kukoricalisztet, majd alaposan kikeverjük.

3. A tojásfehérjéből lágy habot verünk, és óvatosan csak annyit forgatunk belőle a fűszeres garnélakeverékbe, hogy egynemű és lágy, de azért nem folyékony masszát kapjunk.

4. A masszából 24 golyócskát formálunk. Egyenként meghengergetjük őket a szezámmagban, sütőlemezre ültetjük és 20 percre hidegre tesszük.

5. Az olajat fritőzben vagy főzőedényben 180 °C-ra felforrósítjuk. A sütőedényt csak harmadáig töltsük meg olajjal. Próbaképpen fehérkenyér-kockát teszünk bele: ha 15 másodperc alatt aranybarmára sül, akkor az olaj kellőképpen forró.

A golyókat, három adagban, 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy kellőképpen átsüljenek, a külsejük pedig ropogós legyen. Az olajból kiemelve papírtörlőn lecsepegtetjük, tálra rendezzük, és azon forrón tálaljuk.

A szezámmagos bunda nemcsak összetéveszthetetlenül erőteljes ízt, hanem étvágygerjesztően aranyos színt is ad az olajban sütött, pikáns ízvilágú garnélakeveréknek.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Pikáns garnélagolyók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 611 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Pikáns garnélagolyók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
lexikon