Mézes-barackos rizspuding

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Eszközök: alufólia, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, turmixgép, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, forralás, kikeverés, lerakás, párolás, turmixolás, vízfürdő

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál méz
½ teáskanál őrölt fahéj
A díszítéshez:
1 evőkanál méz
Elkészítés:

1. A rizst lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon 15 percig pároljuk.

2. Belekeverjük a mézet és az őrölt fahéjat (1. kép).

3. Kivajazunk négy, 1,5 dl űrtartalmú kerek tűzálló tálat.

4. A 15 szem aszalt sárgabarackot a kandírozott gyömbérrel együtt robotgépben pürésítjük. Négyfelé osztjuk és kézzel akkora átmérőjű pogácsává formázzuk, ami épp belefér a formába (2. kép).

5. A formába simítjuk a rizs felét és beborítjuk a gyömbéres-barackos masszával. Befedjük a maradék rizzsel, jól belenyomkodjuk (3. kép).

6. A tálakat alufóliával befedjük, a szélét a peremre jól ráerősítjük. Széles, nagy lábosba állítjuk a tálakat, majd annyi vizet öntünk alá, hogy a tál feléig érjen.

7. Fedő alatt kb. 30 percig gőzöljük. 5 percig állni hagyjuk.

8. A rizspudingot tálra borítjuk és leöntjük a megmelegített mézzel. Aszalt sárgabarackkal díszítve tálaljuk.

Hidegen is finom. Fogyasztás előtt tegyük fél órára hűtőszekrénybe és kínáljunk mellé fagylaltot vagy tejszínhabot.
Hozzászólás beküldése:

Mézes-barackos rizspuding
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása

Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...