Datolyával töltött wonton

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Datolyával töltött wonton
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál kukoricaliszt
6 teáskanál hideg víz
2 evőkanál méz
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint narancs
ízlés szerint mangó
ízlés szerint alma
ízlés szerint kivi
A töltelékhez:
20 dkg datolya
½ teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál barnacukor

Elkészítés:

1. A töltelékhez a datolyát kimagozzuk, felaprítjuk, tálba tesszük. Összekeverjük a barna cukorral és a fahéjjal.

2. A wonton lapokat deszkán szétterítjük. Közepükre 1-1 teáskanálnyi tölteléket teszünk (1. kép).

3. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük. Megkenjük vele a tészta széleit (2. kép).

4. A tészta négy sarkát felül összecsippentjük, a széleket jól összenyomjuk (3. kép).

5. A wokban bő olajat forrósítunk. A töltött wontonokat adagonként, 2-3 perc alatt ropogósra sütjük.

6. A tésztát szűrőkanállal kivesszük, itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

7. A mézes üveget meleg vízbe állítjuk, hogy a méz kissé folyósabb legyen. Rácsorgatjuk a töltött tésztatáskára. Friss, felszeletelt gyümölcsökkel körítve kínáljuk.

Datolyával töltött wonton Datolyával töltött wonton Datolyával töltött wonton
Wontonlap kínai élelmiszerboltokban kapható. Helyette frissen gyúrt, vékonyra nyújtott tésztát használhatunk.
Datolyával töltött wonton
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 679 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Datolyával töltött wonton
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
google+