Brokkoli gyömbérrel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Brokkoli gyömbérrel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg rózsáira bontott brokkoli
1 db friss, 5 cm-es gyömbérgyökér
2 evőkanál olaj
½ teáskanál kristálycukor
1 szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kukoricaliszt
1 és ¼ dl zöldségleves
1 teáskanál sötét szójaszósz
2 teáskanál víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított gyömbért apró kockákra vágjuk. Az olajat wokban felforrósítjuk, már majdnem füstöljön. A tüzet mérsékeljük. Beletesszük a gyömbért és a zúzott fokhagymát. Fél percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt pórét, a lecsöpögtetett, félbevágott vízigesztenyét és a brokkolirózsákat (1. kép). 3-4 percig kevergetve pirítjuk.

2. A levesbe keverjük a cukrot, a szójaszószt és beleöntjük a wokba (2. kép), majd kis lángon 4-5 percig főzzük.

3. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük. A wokba öntjük (3. kép). Addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik (kb. 1 perc). Előmelegített tálba tesszük és szezámolajjal meglocsolva, azonnal tálaljuk.

Brokkoli gyömbérrel Brokkoli gyömbérrel Brokkoli gyömbérrel
Brokkoli helyett karfiollal, sőt parajjal is készíthető. Ha friss és zsenge parajt használunk, a szárát is beletehetjük.
Ha enyhébb gyömbérízt szeretnénk, vágjuk a friss gyömbérgyökeret csíkokra. Főzés után pedig távolítsuk el.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Brokkoli gyömbérrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 814 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Brokkoli gyömbérrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
most van szezonja