Fűszeres gomba

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres gomba
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg apró szemű csiperkegomba
10 dkg nagy szemű csiperkegomba
12 dkg laskagomba
3 szál zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál chiliszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál hoisin-szósz
1 evőkanál barnacukor
1 evőkanál fehérborecet
2 teáskanál mogyoróolaj
1 teáskanál szezámolaj
½ teáskanál őrölt szecsuáni bors
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyem

Elkészítés:

1. A háromféle gombát megtisztítjuk, a nagyfejű csiperkét és a laskát vastagon felszeleteljük. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldhagymát és a zúzott fokhagymát (1. kép). Fél percig kevergetve pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a háromféle gombát (2. kép) és együtt 1 percig kevergetve pirítjuk. Szójaszósszal, chilimártással, hoisinmártással, fehérborecettel, barna cukorral és őrölt szecsuáni borssal ízesítjük. 4-5 percig kevergetve pirítjuk.

3. Meglocsoljuk a szezámolajjal (3. kép). Előmelegített tálra teszszük és frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Fűszeres gomba Fűszeres gomba Fűszeres gomba
Párolt hal vagy csirke mellé kínálhatjuk, de rizzsel körítve főétel is lehet.
Kínai gombákat is használhatunk ehhez az ételhez, melyek jó része inkább állaga, mint íze miatt érdekes. A fafülgomba szárítva minden kínai élelmiszerboltban kapható. 20 percig kell meleg vízbe áztatni, majd alaposan leöblíteni, mert mindig tartalmaz homokot. A fehér, nagyon apró fejű szalmagomba frissen legfeljebb néha kapható hipermarketekben, inkább konzerv formájában lehet hozzájutni. Kissé nyálkás.
Fűszeres gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2020 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Fűszeres gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
pinterest