Szezámos báránycsíkok

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szezámos báránycsíkok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 teáskanál szezámmag
45 dkg báránycomb
2 evőkanál mogyoróolaj
2 teáskanál barnacukor
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
2 szál póréhagyma
1 szál sárgarépa

Elkészítés:

1. A bárányhúst vékony csíkokra vágjuk. Wokban megforrósítjuk a mogyoróolajat. Beletesszük a húst (1. kép) és 3-4 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.

2. A wokba beletesszük a felkarikázott póréhagymát, a hasábokra vágott sárgarépát és a zúzott fokhagymát (2. kép). A visszamaradt olajon 2 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.

3. A wokba beleöntjük a levest, a szójaszószt és a barna cukrot. Hozzáadjuk a húst (3. kép) és 2-3 percig főzzük, amíg a hús megpuhul. Szezámmaggal megszórjuk.

4. Előmelegített tálra tesszük a répás pórét és ráhalmozzuk a húst.

Szezámos báránycsíkok Szezámos báránycsíkok Szezámos báránycsíkok
Ügyelünk arra, hogy a cukor ne égjen meg, mert akkor leragad.
Bárány helyett sertéskarajból vagy csirkéből, pulykából is készíthető.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Szezámos báránycsíkok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 604 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Szezámos báránycsíkok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
cikkek