Báránygombóc

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Báránygombóc
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tojás
2 szál zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
3 dkg zsemlemorzsa
12 dkg kínai kel
1 szál póréhagyma
2 teáskanál sötét szójaszósz
2 teáskanál kukoricaliszt
2 evőkanál víz
½ csokor petrezselyem
3 evőkanál olaj
½ teáskanál csípős őrölt pirospaprika
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint karikára vágott póréhagyma

Elkészítés:

1. Nagy tálban összekeverjük a darált bárányhúst a felaprított zöldhagymával, zsemlemorzsával, zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, a pirospaprikával és a sóval (1. kép). Belegyúrjuk a tojást és sima masszává dolgozzuk. 16 részre osztjuk és vizes kézzel gombóccá formáljuk.

2. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a felkarikázott póréhagymát és a csíkokra vágott kínai kelt (2. kép). 1 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.

3. A wokba beletesszük a húsgombócokat (3. kép) és 4-5 perc alatt aranysárgára sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

4. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük. A wokba öntjük a marhahúslevest és a szójaszószt. 2-3 percig főzzük. Belekeverjük a kukoricalisztes folyadékot. Addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik.

5. Visszatesszük a póréhagymát, a kínai kelt és 1 perc alatt összemelegítjük. Előmelegített tálra tesszük és ráhalmozzuk a húsgombócokat. Nyers pórékarikákkal díszítjük.

Báránygombóc Báránygombóc Báránygombóc
Bárány helyett sertés-vagy marhahúsból is készíthetjük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont vagy
150 dkg marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit és adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Báránygombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 526 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Báránygombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
ételfotó