Fésűkagyló gyömbérmártásban

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fésűkagyló gyömbérmártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg fésűkagyló
1 darabka 2 cm-es, friss gyömbérgyökér
2 szál póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
8 dkg zöldborsó
2 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál narancslé
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint narancshéj

Elkészítés:

1. Wokban bő olajat forrósítunk és beletesszük a megtisztított, félbevágott fésűkagylót (1. kép). 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal kiemeljük és félretesszük.

2. A wokba tesszük a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát, pirítjuk, majd hozzáadjuk a felvágott póréhagymát és a zöldborsót (2. kép). 3-5 percig sütjük.

3. Hozzáadjuk a felaprított bambuszrügyet, majd visszatesszük a sült fésűkagylót (3. kép). Óvatosan összemelegítjük.

4. Felöntjük a szójaszósszal és a narancslével. Cukorral és sóval ízesítjük. 1-2 percig főzzük.

Fésűkagyló gyömbérmártásban Fésűkagyló gyömbérmártásban Fésűkagyló gyömbérmártásban
Mivel nálunk kagyló és más tengeri élelmiszer leginkább csak fagyasztva kapható, nincs szükség a tisztításukra. Ezeket felhasználás előtt fel kell engedni és a keletkezett nedvességet letörölni. A kagylót lé nélkül kell beletenni a serpenyőbe.
Ügyeljünk arra, nehogy túlsüssük a fésűkagylót, mert rágós, gumiszerű lesz.
Fésűkagyló gyömbérmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 682 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Fésűkagyló gyömbérmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
recepttár