Édes-savanyú halsaláta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú halsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg friss, kockára vágott ananász
23 dkg lebőrözött fehér húsú halfilé
23 dkg lebőrözött pisztrángfilé
1 db kockára vágott piros húsú paprika
1 nagyobb piros chilipaprika
1 csokor zsázsa
1 csomó csíkokra vágott újhagyma
1 szál összevágott fenyérfű
3 dl víz
1 ágacska citromfű
A tálaláshoz:
igény szerint friss, darabolt metélőhagyma
Az öntethez:
1 evőkanál rizsecet
1 csipet chilipaprika
1 evőkanál napraforgóolaj
1 kávéskanál világos méz
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A pisztrángot és a fehér húsú halat (pl. lapos- vagy tőkehalat) egy serpenyőbe tesszük, felöntjük vízzel, és a bevagdosott fenyérfűvel, a zöldcitrom-levelekkel meg a villával megszurkált chilipaprikával együtt (1. kép), a forrástól számítva 7-8 percig pároljuk.

2. A kihűlt halfiléről lehúzzuk a bőrt, a főzőlevet az ízesítőkkel együtt kidobjuk. A hal húsát két villa segítségével apró falatkákra szedjük, és óvatosan hozzávegyítjük az újhagymát, az ananászt meg a paprikát (2. kép).

3. A zsázsát elosztjuk 4 tányérra (3. kép), és ráhalmozzuk a zöldséges halat.

4. Összekeverjük és ízesítjük az öntetet, majd meglocsoljuk vele a halsalátát. Metélőhagymával megszórva még dekoratívabb.

Édes-savanyú halsaláta Édes-savanyú halsaláta Édes-savanyú halsaláta
Aki kedveli az erőset, locsoljon rá egy kevés Tabasco-szószt.
Pisztráng helyett 35 dkg világos rákhússal is ízletes salátát készíthetünk.
Egy adag: 190 kcal (795 kJ), zsírtartalma 0,7 dkg.
Édes-savanyú halsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 968 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Édes-savanyú halsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
tippek, fortélyok