Bodzaleves

| Bodzaleves receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: botmixer, fazék, tűzhely
Eljárások: áztatás, főzés, turmixolás
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg bodzabogyó
1 mokkáskanál fahéj
1 csapott evőkanál citromhéj

Elkészítés:

A szárított bodzabogyót éjszakára 3 dl vízbe áztatunk.

Tegyünk bele egy mokkáskanál fahéj s egy csapott evőkanál cukrozott citromhéjat is.

Másnap a vizet kipótoljuk 4 dl-re és 30 percig főzzük.

Ha a bodzabogyó megpuhult turmixoljuk vagy szitán áttörjük, és hozzáöntjük a száraz fehérbort.

Bodzaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2484 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aszalás, kandírozás
Aszalás, kandírozás
(Kossuth Kiadó, 1992)

A gyümölcsök, zöldségek, levélfűszerek tartósításának természetes és olcsó módja az aszalás, szárítás. Az így eltett zöldfélék megőrzik tápanyag- és vitamintartalmuk döntő részét, hiszen csupán az előáztatással... bővebben...
Kép nélkül
Bodzaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aszalás, kandírozás
Aszalás, kandírozás
(Kossuth Kiadó, 1992)

A gyümölcsök, zöldségek, levélfűszerek tartósításának természetes és olcsó módja az aszalás, szárítás. Az így eltett zöldfélék megőrzik tápanyag- és vitamintartalmuk döntő részét, hiszen csupán az előáztatással... bővebben...
twitter