Gyömbérkenyér

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyömbérkenyér
Adag: 2 tortaforma (16 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál őrölt gyömbér
30 dkg vaj
2 evőkanál narancslekvár
4 db tojás
3 dl tej
3 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet
A sütőformához:
igény szerint vaj
kevés liszt
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Egy négyszögletes tortaformát (20 x 20 cm-es) kibélelünk sütőpapírral (lásd a megjegyzésben), a papírt megkenjük vajjal, megszórjuk liszttel.

2. A vajat, a cukrot, a juharszirupot és a lekvárt egy lábosban lassan felmelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk. A tojásokat a tejjel keverőtálban felverjük, aztán a sziruphoz keverjük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a gyömbért, a fűszerkeveréket és a sót összevegyítjük, tálba szitáljuk. Belekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet is. Hozzáadjuk a szirupos keveréket, és az egészet egyenletes tésztává eldolgozzuk. Ne keverjük nagyon erősen, mert a gyömbérkenyér túl kemény lesz.

3. A tésztát a sütőformába töltjük, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a tészta közepe is megsült-e (egy vékony tűt, esetleg fogvájót, kötőtűt szúrjunk a tészta közepébe, illetve a legmagasabb részébe. Amikor kihúzzuk, nem lehet rajta tésztamorzsa).

4. A kész süteményt a formában hagyjuk kihűlni, majd egy kés segítségével elválasztjuk a forma falától, kivesszük, meghintjük porcukorral, és kockákra vágjuk.

Akár szeletelve, akár kockákra vágva, a gyömbérkenyér mindenképpen fenséges kávéhoz vagy teához. Friss gyümölcssalátával vagy tejszínhabbal kínálva kitűnő desszert.
Gyömbérkenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1588 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Piskóták és más sütemények Piskóták és más sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A piskótafélék bármelyike lehet ebéd, vacsora nagyszerű zárófogása, de a minden alkalomra kiváló édességek maguk is a középpontba kerülhetnek egy-egy ünnepi kávézás vagy csupán egyszerű délutáni kávé-tea mellett.... bővebben...
Gyömbérkenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Piskóták és más sütemények Piskóták és más sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A piskótafélék bármelyike lehet ebéd, vacsora nagyszerű zárófogása, de a minden alkalomra kiváló édességek maguk is a középpontba kerülhetnek egy-egy ünnepi kávézás vagy csupán egyszerű délutáni kávé-tea mellett.... bővebben...
cikkek