Ricottás palacsinta narancsöntettel

Túrós palacsinta narancsöntettel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és fél dl tej
2 és fél dl narancslé
20 dkg ricotta sajt
¼ teáskanál vaníliaesszencia
1 csipet
1 teáskanál reszelt narancshéj
8 és fél dkg finomliszt
1 db kissé felvert tojás
3 dkg mazsola
A narancsöntethez:
5 dkg vaj
A sütéshez:
kevés olaj

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót tegyük tálba. Készítsünk mélyedést, és fokozatosan keverjük hozzá a tojást és a tejet, keverjük simára és csomómentesre. Fedjük le, és pihentessük 30 percig. A tésztát öntsük egy kancsóba, úgy könnyebb lesz adagolni.

2. Hevítsünk fel egy kisebb (16 cm átmérőjű) palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt, és olajozzuk ki. Öntsünk egy kevés palacsintatésztát a serpenyőbe, hogy vékonyan és egyenletesen szétterüljön az alján. A felesleget öntsük vissza a kancsóba. Süssük 1-2 percig, amíg aranybarna lesz, majd fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát 30 másodpercig, amíg a széle felkunkorodik. Csúsztassuk egy tányérra, takarjuk le, hogy ne hűljön ki, amíg a többi palacsinta elkészül. Ha szükséges, kenjük ki újra a serpenyőt. A palacsinták közé tegyünk zsírpapírt, hogy ne ragadjanak össze. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra (gáz 2-3. fokozat).

3. A mazsolát tegyük tálba, öntsük rá a narancslét, és áztassuk 15 percig. Csepegtessük le, a narancslét tegyük félre későbbre. Keverjük ki a ricottát, a narancshéjat, a vaníliaeszenciát és a mazsolát. A keverékből jó evőkanálnyit tegyünk mindegyik palacsintára, és hajtsuk őket négyrét. A töltött palacsintákat tegyük tűzálló tálba, és a süssük 10 percig.

4. A narancsöntethez egy kis lábosban, lassú tűzön olvasszuk meg a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a félretett narancslét, és lassú tűzön kevergessük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Forraljuk fel, tegyük kis lángra, főzzük 10 percig, amíg besűrűsödik. 3-4 percig hagyjuk hűlni, aztán öntsük a palacsintákra. Azonnal kínáljuk.

A palacsintákat lefagyaszthatjuk. Kiolvasztás után töltsük, és tálalás előtt melegítsük fel.
Ricottás palacsinta narancsöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 628 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Ricottás palacsinta narancsöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
bevásárlólista