Csalános burgonyagombóc

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg friss csalán
100 dkg lisztes burgonya
6 dkg vaj
2 evőkanál kenyérmorzsa
4 fej hagyma
2 db tojás
20 dkg rozsliszt
vagy
12 dkg toma sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított csalánleveleket sós vízben 5 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, minden nedvességet kinyomkodunk belőle, és finomra vágjuk.

2. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk.

3. Tálba tesszük, és burgonyanyomóval összetörjük. Deszkán szétterítjük. Fakanállal belekeverjük a csalánt, 15 dkg lisztet, sót és a tojást. Összegyúrjuk, és lisztezett kézzel pingponglabda méretű gombócokat formálunk belőle. Rozslisztbe hempergetjük, és ruhára téve szikkadni hagyjuk.

4. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Tűzálló tálba tesszük.

5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Fazékban sós vizet forralunk. A gombócokat adagonként, gyöngyözve forró vízben főzzük ki. Néhány perc múlva a gombócok feljönnek a víz felszínére. További 1-2 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük és rátesszük a hagymarétegre. Megszórjuk a rozskenyérmorzsával, és 20-25 percre a sütőbe toljuk.

6. Beborítjuk a szeletelt sajttal, és már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a sajt megolvad.

Csalános burgonyagombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 984 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Csalános burgonyagombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recept beküldése