Sárga burgonyacurry spenóttal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárga burgonyacurry spenóttal
Eszközök: kés, mozsár, serpenyő, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál őrölt kurkuma
25 dkg kockára vágott burgonya
20 dkg friss, zsenge spenót
1 kisebb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 szál apróra vágott ázsiai citromfű
1 teáskanál koriandermag
3 evőkanál olaj
2 teáskanál thai piros currypaszta
1 ⅔ dl kókusztej
darabka friss, apróra vágott galanga

Elkészítés:

1. A fokhagymát a galangállal, az ázsiai citromfűvel és a koriandermaggal mozsárba tesszük, és sima krémmé dolgozzuk.

2. Serpenyőben vagy előmelegített wokban felforrósítunk 2 evőkanál olajat. Belekeverjük a fokhagymás krémet, és 30 másodpercig keverve pirítjuk. Belekeverjük a currykrémet meg a kurkumát, majd felöntjük a kókusztejjel, és felforraljuk.

3. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségalaplét. Újra felforraljuk, a lángot kicsire vesszük, és fedő nélkül főzzük 10-12 percig, amíg a burgonya majdnem megpuhul.

4. Belekeverjük a spenótot, és addig főzzük, amíg a levelek összeesnek.

5. Közben egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat. Hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve ropogósra és aranybarnára sütjük. Közvetlenül tálalás előtt a ropogós sült hagymát a curry tetejére szórjuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Sárga burgonyacurry spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 585 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Sárga burgonyacurry spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
vegetáriánus ételek