Angolnás rizottó

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Angolnás rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg angolna
40 dkg rizottórizs
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 dkg vaj
1 db paradicsom
1 szál sárgarépa
1 szál szárzeller
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az angolnát fazékba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a szárzellert és a sárgarépát. Felöntjük annyi sós vízzel, amennyi ellepi, és fél órát főzzük.

2. Leszűrjük, a levet és a hagymát félretesszük.

3. A hal bőrét lehúzzuk, húsát a gerincről lefejtjük és apróra vágjuk.

4. A vaj felét és az olajat lábosban megforrósítjuk és beletesszük a zúzott fokhagymát meg az apróra vágott petrezselymet. A lábosba szórjuk a rizst. 1-2 percig kevergetve pirítjuk.

5. Felöntjük 5 dl hallével, megsózzuk, és állandó keverés mellett 15-18 perc alatt megfőzzük. Ha szükséges, az elpárolgott nedvességet hallével pótoljuk.

6. A maradék vajon 2 percig sütjük a félretett, felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk az angolnát, a lehéjazott, felaprított paradicsomot. 2 percig kevergetve pirítjuk.

7. Felöntjük 2,5 dl hallével, és 10 percig főzzük.

8. Belekeverjük a rizottóba és azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Angolnás rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 628 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Angolnás rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek