Klasszikus paella

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Klasszikus paella
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg főtt éticsiga
50 dkg konyhakész angolna
50 dkg héjas kagyló
1 db konyhakész csirke
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
15 dl forró víz
3 gerezd fokhagyma
20 dkg zöldborsó
20 dkg zöldbab
4 szál sáfrány
vagy
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét kicsontozzuk, és kisebb darabokra vágjuk.

2. Az olajat paella-serpenyőben (kb. 45 cm átmérőjű) megforrósítjuk és beletesszük a megtisztított, de egészben hagyott fokhagymát. 1 percig kevergetve pirítjuk, majd a fokhagymát kidobjuk.

3. Az olajban megpirítjuk a csirkedarabokat. Megszórjuk a rizzsel, és 1 percig kevergetve pirítjuk.

4. Felöntjük a vízzel, sóval, borssal, babérral, sáfránnyal ízesítjük.

5. Hozzáadjuk a feldarabolt angolnát, a héjas kagylót, a főtt csigát, a feldarabolt zöld hüvelyű babot, a zöldborsót és a felszeletelt articsókaszívet. Közepes lángon addig pároljuk, amíg a nedvesség nagy része el nem párolog.

6. Előmelegített, 200 fokos sütőbe toljuk, és 10-12 percig sütjük. Alufóliával letakarjuk, és 10 percig állni hagyjuk, mielőtt felszolgálnánk.

Klasszikus paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 725 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Klasszikus paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
ételfotó