Gyömbéres dinnyeleves

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kezdőknek átlagos ár
Gyömbéres dinnyeleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb zöld sárgadinnye
¾ teáskanál hámozott, frissen reszelt gyömbérgyökér
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 teáskanál kristálycukor
1 és ¼ dl tejszín
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint apróra vágott snidling

Elkészítés:

1. A dinnyét elfelezzük, kidobjuk a magjait és a húsát mixerbe vagy robotgépbe kanalazzuk (1. kép). (Dolgozhatunk adagonként.)

2. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (2. kép), a citromlét, a cukrot és egy csipet sót. Mindezt jól összedolgozzuk. Ha kívánjuk, tehetünk bele még egy kis gyömbért. A pürét egy tálban teljesen lehűtjük, ehhez általában 30 perc szükséges.

3. Alaposan elkeverjük benne a tejszínt (3. kép). Kóstolás után, ha szükséges, adunk még bele egy kis sót és citromlét.

4. A dinnyepürét elosztjuk 4 hűtött tálban és snidlinggel díszítjük.

Gyömbéres dinnyeleves Gyömbéres dinnyeleves Gyömbéres dinnyeleves
A dinnye érettségét úgy állapíthatjuk meg, hagy a szárával ellentétes végét megnyomjuk, s a nyomásra általában jelentkezik a dinnye jellegzetes aromája, ami segít a döntésünkben.
Ha jobban szeretjük, joghurtot is használhatunk tejszín helyett.
Gyömbéres dinnyeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 872 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Gyömbéres dinnyeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
recept beküldése