Jégbe hűtött, csipős salsaleves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Jégbe hűtött, csipős salsaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál őrölt chilipaprika
igény szerint mirelit kukorica
vagy
2 cső kukorica
1 evőkanál olívaolaj
1 és ¼ dl víz
3 db kimagozott, apróra vágott paradicsom
1 fej édes, finomra vágott hagyma
1 db kimagozott, apróra vágott zöldpaprika
1 db kimagozott, apróra vágott piros húsú paprika
vagy
1 db kimagozott, apróra vágott sárga húsú paprika
ízlés szerint chilikrém
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
3 szál újhagyma
ízlés szerint apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. A kukoricaszemeket levágjuk a torzsáról vagy ha fagyasztott szemes kukoricát használunk, fölengedjük, és leöblítjük.

2. Az olajat egy lábosban közepes hőfokon felforrósítjuk. Beletesszük a paprikákat (1. kép), és 3 percig pároljuk, kevergetve. Hozzáadjuk a hagymát, és 2 percig folytatjuk a párolást, amíg kezd kissé színesedni.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kukoricát és a chilit (2. kép). Folytatjuk a főzést 1 percen át, gyakran kevergetjük. Beleöntjük a vizet, s amikor buzogni kezd, csökkentjük a hőfokot, és befedve további 4-5 percig főzzük vagy amíg a paprika puhulni kezd.

4. A keveréket egy nagy tálba tesszük, és hozzákeverjük a paradicsomlét (3. kép), adunk bele sót és borsot, s ha kívánjuk, még több chilit. Befedve hűtőbe tesszük.

5. Ha szükséges, fűszerezzük, ha csípősebb levest szeretnénk, adunk még bele egy kevés chilikrémet, ízlés szerint. Lehűtött tányérokban, apróra vágott hagymával és korianderlevéllel díszítve tálaljuk.

Jégbe hűtött, csipős salsaleves Jégbe hűtött, csipős salsaleves Jégbe hűtött, csipős salsaleves
Jégbe hűtött, csipős salsaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 839 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Jégbe hűtött, csipős salsaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
szótár