Szicíliai timbale

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szicíliai timbale
Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagyobb érett paradicsom
15 dkg scamorza sajt
50 dkg anelli
40 dkg tehéntúró
vagy
40 dkg ricotta sajt
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 dkg vaj
1 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a paradicsom szétesik.

2. Robotgépbe tesszük, sima krémmé keverjük. Frissen őrölt borssal fűszerezzük.

3. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük.

4. Lecsöpögtetjük, belekeverjük a vajat és az apróra vágott scamorza sajt felét.

5. Kivajazunk és morzsával behintünk egy 23 cm-es tortaformát.

6. Belefektetünk egy sor tésztát, erre paradicsommártást, ricottát vagy tehéntúrót simítunk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére scamorza sajt kerüljön. Megszórjuk zsemlemorzsával.

7. Előmelegített, 190 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tálra borítva tálaljuk.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Szicíliai timbale
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 781 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Szicíliai timbale
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
pinterest